Waarom video marketing in 2016 een gamechanger is.

Video marketing zal snel groeien in 2016. Het wordt een gamechanger! Als jij over straat loopt en mensen ziet, wat doen ze dan? De kans is groot dat veel mensen drukker met hun smartphone bezig zijn dan met waar ze naartoe lopen. Vooral als je veel met het openbaar vervoer reist zie je dat de krant is vervangen door een telefoon het liefst met een headset voor goed geluid. Wat gebeurt er op die smartphone? Hoe kom ik toch in contact met die mensen?

Al die mensen zitten of op WhatsApp, een nieuwssite en de kans is ook groot dat ze op Facebook of YouTube zitten. Dat zijn de twee grootste sociale media van Nederland die dagelijks miljoenen bezoekers trekken.

Ontwikkeling van online video

In 2015 heeft video marketing al een ommezwaai gemaakt. Dit heeft onder andere te maken met de strijd die Facebook is aangegaan met YouTube. In april vorig jaar waren er wereldwijd 4 miljard video’s bekeken op Facebook. In september was dit getal al verdubbeld. Het lijkt er dus op dat video marketing via internet hier is om te blijven. Via welk sociale medium dan ook.

Cisco, een onderzoeksbureau naar online gedrag, heeft voorspelt dat in 2019 80% (dus 8 van de 10 keer) het internetverkeer toegespitst is op video. In 2014 was dit nog maar 64%, maar dat is dus ook al meer dan 6 van de 10 keer. De video marketing is dus al een paar jaar relevant, maar wordt door alle veranderingen van de sociale marketing kanalen steeds relevanter.

De ontwikkeling van het verhaal

Een promotievideo is al lang niet meer de video die je bedrijf neerzet als professioneel en betrouwbaar. Een combinatie van video’s wordt gebruikt om de hele reis van de klant te begeleiden bij de aankoop, zoals:

De interactieve video

Door de 360 graden technieken en alle mogelijkheden die tablets en smartphones de kijker geven kun je nu elke kijker een unieke ervaring meegeven van jouw bedrijf. Iedereen loopt bijvoorbeeld door dezelfde winkel, maar doordat mensen op andere dingen zeggen is hun ervaring uniek.

Door een video interactief te maken, bijvoorbeeld met extra klik mogelijkheden of door een 360 graden techniek te gebruiken bepalen kijkers zelf wat ze zien. Dit is bijvoorbeeld goed te merken bij 360 graden video’s die zijn opgenomen in een auto. Wil de kijker de video zien met de blik op de weg gericht of juist met de blik uit het raam? Hij bepaalt het nu zelf.

Daardoor is hij ook actiever met jouw boodschap bezig en is de kijker meer betrokken bij je bedrijf. Dus video wordt niet alleen populairder, het wordt ook krachtiger. Doordat een video kijken van passief naar actief gaat kan dit een echte gamechanger voor jouw bedrijf worden.

Doordat kijkers actiever met jouw video omgaan kun je er ook meer analyses op loslaten. Speciale software kan je inzicht geven over de tijd die iemand aan de video besteedt en welke acties hij met de video heeft ondernomen, zoals om zich heen kijken in een 360 graden video.

Met die informatie kun je alles nog verder finetunen.

Wil je meer weten over wat video marketing in jouw toekomst kan betekenen? Neem vooral contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *