Waarom professionele benadering van videomarketing?

photodune-7147303-business-concept-video-marketing-on-computer-keyboard-background-xs-1728x800_c-1024x474Videomarketing wordt steeds populairder waardoor steeds meer bedrijven naar de camera grijpen. Uiteindelijk zit er op elke smartphone een camera en is het opnemen van een filmpje zo gedaan. Maar is dit wel de juiste manier?  Natuurlijk kun je mooie beelden maken met een smartphone.  Maar dat is niet voldoende. Het gaat om de juiste communicatie. Wat wil je als bedrijf uitstralen, waar sta je voor en welke doelgroep wil je bereiken. Allemaal vraagstukken die professioneel benaderd moeten worden. Doe je dat niet, dan gaat je doelgroep je niet begrijpen en haken ze af.

Professionele bedrijfsfilm voor presentaties

Een summit, een evenement, een jubileum, een klant die je moet overtuigen met een presentatie. Films zijn een goede toevoeging om presentaties aantrekkelijker te maken.

Een expert wordt als overtuigender ervaren dan iemand die onprofessioneel overkomt. Door een goede bedrijfsfilm in de presentatie te verwerken kan de potentiële klant zien dat hij met een expert te maken heeft en wordt je boodschap betrouwbaarder voor het publiek.

Professionele bedrijfsfilm voor overtuiging

Daarbij werkt een video overtuigend omdat het vaak gezien wordt als een anekdote. Storytelling video’s zijn op het moment erg populair om herkenbaarheid bij de potentiële klant op te roepen en daardoor ook het besef dat hij je product nodig heeft. Bovendien werken ervaringen van personen overtuigender dan statistisch bewijs, hoe onlogisch dit ook klinkt.

Daarbij zien toeschouwers van de video direct het bewijs dat iets waar is met hun eigen ogen.

Een video heeft meerdere voordelen, namelijk:

  • Goed voor herinnering.
  • Goed voor overtuiging.
  • Goed voor vindbaarheid door zoekmachines.

Daarnaast spelen factoren zoals aardigheid van de persoon in de film een rol in het overtuigingsproces. Door een professionele bedrijfsfilm te laten maken krijg je een film van mensen die al jaren lang ervaring hebben met het toepassen van dit soort technieken om de film overtuigend en aantrekkelijk te maken.

Bedrijfsfilm: Vossebelt BV Productie: Bedrijfsbeeld

Professionele bedrijfsfilm voor de huisstijl

Door een professionele bedrijfsfilm te laten maken zorg je ervoor dat de huisstijl van je organisatie gehandhaafd blijft. Daardoor is de herkenbaarheid van je merk groter dan bij allerlei verschillende films. Bekende succesvolle bedrijven hebben een duidelijke rode lijn in hun bedrijfsfilms waarbij de huisstijl van het merk goed naar voren komt.

Bovendien kom je daardoor betrouwbaarder over dan bij allerlei verschillende bedrijfsfilms.

Op internet zijn professionele films steeds populairder aan het worden en beter vindbaar. Zelfs vloggers op YouTube gebruiken vaker professionele apparatuur, sets en zelfs regisseurs om hun YouTube show aan de man te krijgen. De tijd van amateurisme op social media lijkt daarmee voorbij te zijn.

Bedrijfsbeeld heeft verschillende manieren om ondersteuning te bieden bij het maken van een strategie voor een professionele bedrijfsfilm, de distributie en archivering van je bedrijfsfilms.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Bronnen:

http://www.rcgd.isr.umich.edu/life/Readings2007/Miller%20video%20reading%201.pdf

 

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Wil je direct een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *