Waarom een video op Facebook meer kijkers oplevert

waarom een video op Facebook meer kijkers oplevert

Facebook1_THUMBNAIL

Waar een goede foto tot voor kort nog voldoende was voor een succesvolle post op Facebook, is er nu een nieuwe favoriet: video. Dit geldt trouwens ook voor Instagram en Twitter aangezien deze bedrijven ook van facebook zijn. In deze reeks blogs lees je waar die focus op video vandaan komt én hoe je een video ontwikkelt die zowel voor Facebook, Instagram en Twitter inzetbaar is.

 

Video’s krijgen voorrang op Facebook

Dat Facebook heel sterk de focus op video legt, blijkt wel uit het Newsfeed-algoritme. Dit algoritme bevoordeelt al enige tijd duidelijk video’s die rechtstreeks op Facebook worden gezet. De autoplay-functie die zorgt dat video’s automatisch afspelen in je tijdlijn is voor veel bedrijven  een reden om video’s direct via Facebook te uploaden.

Veel mobiele Facebookgebruikers hebben inmiddels door dat je de autoplay-functie handmatig kunt stopzetten, want dit kost gebruikers erg veel data. Op desktop spelen de Facebookvideo’s sowieso automatisch af.

YouTube-concurrent

Facebook lanceerde vorige week haar eigen videoplayer. Daarmee kun je Facebook-video’s embedden op je eigen website.

Het delen van een YouTube-video via Facebook is sowieso al steeds minder aantrekkelijk geworden, omdat de automatisch gegenereerde preview zich tegenwoordig beperkt tot een afbeelding van slechts drie bij drie centimeter zoals je hieronder kunt zien:

 

facebook_youtube

Hieronder zie je een voorbeeld van een video die direct via Facebook geüpload is. De preview is duidelijk een stuk groter dan bij de YouTube-video hierboven.

facebook_FVEH

 

Hoe haal je het meeste uit je geplaatste video?

De belangrijkste tip? Grijp de aandacht! Snel. In de eerste seconden. Kies één boodschap en zet sfeer en merkbeleving op de eerste plek, sales op de aller-allerlaatste. Zorg dat je video iets doet met mensen; dat hij in ieder geval inspireert, ontroert, motiveert, boos maakt of juist aan het lachen.

Bedrijfsbeeld adviseert je graag op het gebied van online video en denkt graag met je mee hoe ook jouw online de aandacht grijpt van het publiek. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen.

In het volgende blog meer over Facebook en video’s. Dan gaan we de advertentiemogelijkheden bespreken.

BRON: www.frankwatching.com

 

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Wil je direct een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *