Waarom een video op Facebook meer kijkers oplevert (deel 2)

Facebook2_THUMBNAIL

Deel 2: Hoe kun je met video adverteren op facebook?

In het vorige blog over Facebook en video, hebben we het vooral gehad over de vraag waarom het interessant is als bedrijf een bericht op Facebook te plaatsen. We gaan het in dit blog voornamelijk hebben over de vervolgstappen na het plaatsen van een video op Facebook. Wat zijn de mogelijkheden op marketinggebied?

Adverteren met je video via Facebook
Een gemiddeld bericht dat geplaatst wordt op Facebook bereikt ongeveer één procent van je fans – tenzij deze viraal gaat natuurlijk. Voorkom teleurstelling en reserveer daarom een advertentiebudget. Er zijn meerdere mogelijkheden om je video te promoten.

Aanzet tot actie
Het toevoegen van een aanzet tot actie, is misschien wel het meest interessant!
Je kunt uit enkele acties kiezen. Bijvoorbeeld: je lanceert een sneakpreview van een nieuwe collectie. De collectie ligt over twee weken in de winkels. Kies voor ‘registeren’ zodat mensen zich na het bekijken van de video kunnen abonneren op jouw nieuwsbrief en het moment van de lancering niet missen. De actieknop is niet te zien in de preview.

Tijdens en na afloop van de video krijgen de kijkers de actieknop als volgt te zien:

facebook_actieknop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na afloop van de video ziet de gebruiker dit:

facebook_actieknop_1

 

 

 

 

 

 

Als je advertentie een tijdje loopt, kun je de relevantiescore bekijken. Facebook rankt sinds kort je advertentie van 1 op 10, gebaseerd op positieve feedback en negatieve feedback van je fans.

Social video gaat een enorme vlucht nemen
Het kan niet anders dan dat social video’s in 2015 een enorme vlucht gaan nemen. Heeft u al geëxperimenteerd met social video’s of heb je goeie voorbeelden gezien van social video’s?
Wij zijn benieuwd naar voorbeelden en/of uw mening.

Interesse?
Wilt u als bedrijf ook een video laten produceren, heeft u een origineel idee voor een online video, of wilt u uw bedrijf door middel van een originele bedrijfsfilm of productfilm online op de kaart zetten?

Bedrijfsbeeld adviseert u graag op het gebied van online video en denkt graag met u mee.
Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

BRON: www.frankwatching.com


Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Wil je direct een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *