Videotraining voor ZZP’ ers

Interimmers en zelfstandigen zonder personeel zijn voor veel organisaties een steunpilaar in drukke tijden. Extra klussen kunnen worden uitgevoerd met behulp van interimmers en zzp’ers die na het afsluiten van de klus weer verder kunnen naar de volgende klus en jouw organisatie kan de vruchten plukken van het werk van de zzp’er.  Als alles goed gaat.

Want een zzp’er moet wel weten wat er van hem verwacht wordt. Een interimmer moet begrijpen waar een organisatie voor staat. De ondernemer die jij inhuurt voor het uitvoeren van een klus. Zoals de opbouw van een installatie of het uitvoeren van ander technisch werk moet weten wat er gedaan moet worden en de klus tot een goed en veilig einde brengen.

Bedrijfsbeeld voor de interimmer

Een gesprek levert niet altijd de juiste informatie op voor de interimmer om de juiste houding uit te stralen. Daarnaast moeten de doelen van de organisatie ook duidelijk zijn en waar de organisatie nu is. Om de doelen duidelijk te maken kun je een introductie film laten maken over de organisatie zodat een tijdelijke kracht weet in wat voor organisatie hij werkt en voor welke doelen hij ondersteuning biedt.

Per project is het mogelijk om een instructievideo te maken die de doelen laat zien die het bedrijf nastreeft.

Instructiefilm voor de zzp’er

Bij de meeste organisaties krijgt een zzp’er een folder of brief mee naar huis waarin alles staat wat het moet weten. Dit is ook een eis om aan sommige iso-voorwaarden te voldoen voor de veiligheid. Tekst heeft echter de fantasie van de lezer nodig om tot beelden te komen die de instructies beschrijven. Of die beeldvorming klopt is dan nog steeds de vraag.

Een video training is een goede toevoeging aan de brief om ervoor te zorgen dat de interimmer precies weet wat er van hem verwacht wordt. Waar je bedrijf eerder een training van drie dagen nodig had om zzp’ers te instrueren over hun taak kun je met video trainingen binnen een dag klaar zijn. Dat scheelt dan toch weer twee hele dagen loon voor de interimmer. Ideaal bij werkzaamheden die specialismen vereisen.

Voordelen van een video training

Uit wetenschappelijk onderzoek uit 1994 dat nog steeds relevant is naar het nut van video training voor het correcte gebruik van bepaalde diagnose middelen in de gezondheidszorg blijkt dat het gebruik van video nuttig is voor zowel de patiënt om te laten zien hoe symptomen zijn als voor de arts om te laten zien hoe een diagnose gesteld kan worden.

Uit ditzelfde onderzoek blijkt ook dat niet elke film hiervoor geschikt is en er goed moet worden nagedacht over de opname technieken en impact die het heeft op mensen die worden gefilmd.

Daarom is het verstandig om trainingsvideo’s te laten maken door een professioneel bedrijf dat niet alleen inzicht heeft in een goed script en de technieken voor een goede instructievideo, maar ook kennis heeft over het samenwerken en introduceren van de filmdagen aan mensen die niet elke dag in de spotlight staan.

Niet alleen voor ziekenhuizen, ook voor bedrijven die te maken hebben met onveilige situaties en unieke handelingen zoals in de bouw- en installatietechniek zijn dit soort instructievideo’s van belang om procedures en handelingen duidelijk in kaart te brengen.

Een voorbeeld van een instructievideo voor het gebruik van gereedschap zie je hieronder.

Instructievideo Stork en EQIN. Productie Bedrijfsbeeld

 

Lijkt videotraining je iets voor jouw organisatie? Laat het weten in een reactie.

 

Bronnen: Researchegate en  praktijkervaring Bedrijfsbeeld

http://goo.gl/f4hLu1

 

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Wil je direct een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *