Videomarketing: Welke emoties trekken je klanten over de streep?

Wij mensen denken vaak dat we heel rationeel zijn als we keuzes maken, maar uit onderzoek is gebleken dat we eigenlijk maar totaal irrationele dieren zijn die alles doen vanwege emoties. Het rationele brein kan vaak impulsen wel tegenhouden, maar als een emotie sterk genoeg is, is die ook sterker dan het rationele brein. Slimme bedrijven gebruiken emotiemarketing. Door positieve emoties te koppelen aan het bedrijf waardoor je hun producten koopt. Coca-Cola is bijvoorbeeld al jaren niet meer de lekkerste volgens smaaktesten en toch is dit merk de marktleider. In een eerder blog hebben we kort emoties en onderwerpen aangestipt die altijd de aandacht trekken, maar welke emoties trekken je klanten nu over de streep?

Laten we een paar voorbeelden nemen:

Axe: Video voor herkenning en hoop

Axe richt zicht op tienerjongens en jongvolwassenen. In die fase van je leven is het belangrijk om een identiteit te ontwikkelen. Eerder speelde Axe vooral in op het kunnen krijgen van vrouwen door de geur van Axe, maar met de Axe Find your Magic spreekt Axe allerlei typen aan. Niet alleen de nerd die geen vriendin kan krijgen, maar ook de sportieveling en andere stereotypen van jongeren. Het is een boodschap van hoop voor iedereen die een vriendin wil krijgen.


Axe heeft een leuke en eenvoudige markt voor het koppelen van emoties aan het merk via video omdat iedereen weet dat geuren belangrijk zijn voor het vinden van een partner door de zogenaamde feromonen, maar niet elk bedrijf heeft zoveel geluk.

Klaverblad Verzekeringen: Video voor het wegnemen van negatieve emoties

Banken en verzekeringen hebben sinds de crisis (nu al meer dan 8 jaar geleden) ontzettend veel imago-schade geleden. Niemand vertrouwt zijn bankier of verzekeraar nog met zijn geld toe. Deze reclame van Klaverblad verzekeringen speelt goed in op het sentiment van de meeste mensen over verzekeraars.

De emotie die hiermee opgeroepen kan worden is verrastheid. Want ze gaan tegen die vooroordelen in en willen je geen gladde praatjes verkopen, maar juist echt goed met je geld en verzekering omgaan. Dit filmpje bevestigt de negatieve emoties die men kan hebben bij verzekeraars, maar distantieert zich hier ook van waardoor je bij Klaverblad Verzekeringen wél een positieve emotie zou moeten krijgen.

Wil je meer weten over welke emoties er aan jouw bedrijf gekoppeld kunnen worden via video en we dit kunnen realiseren? Neem dan vooral contact met ons op.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *