Videomarketing: Welke content op welk kanaal

Er zijn inmiddels ontzettend veel mogelijkheden om video’s te verspreiden. YouTube is het meest bekend, maar je kunt ook op Facebook video’s plaatsen, op Vimeo, 30 seconden op Twitter en 60 seconden op Instagram. Er zijn dus veel mogelijkheden, maar welk kanaal past bij het beste bij jouw marketingdoelen en de video’s die je daarvoor gemaakt hebt?

Om daarachter te komen geef ik in dit artikel tips over de mogelijkheden op de verschillende kanalen en welk type video je daarop kunt plaatsen.

Vimeo: Voor de content op je site

Vimeo is een sociaal medium dat lijkt op YouTube, maar waarop veel minder reclame te zien is. Hierdoor is Vimeo een ideaal kanaal om marketingvideo’s op te plaatsen die je later wilt delen op andere kanalen, zoals op je eigen website of op Linkedin.

Op Vimeo wordt niet zoveel gezocht als op YouTube, dus het beste zijn de informatieve video’s en langere content die je op de website wilt plaatsen. Je kunt video’s van Vimeo dan embedden in je website.

YouTube: Voor de mensen die vragen hebben

YouTube is naast Google de grootste zoekmachine in Nederland. Daardoor is het ook logisch dat er zoveel reclame op vertoond wordt. Doordat er zoveel op gezocht wordt is het een ideaal platform voor educatieve video’s. Er is van alles op te vinden, je kunt ermee leren hoe je gitaar moet spelen en hoe je een autoband verwisselt. Als je met jouw bedrijf iets kunt uitleggen waar mensen vragen over hebben is dat zeker een marketingstrategie die je op YouTube kunt uitvoeren.

Daarbij kun je een eigen kanaal maken waarbij je video’s met vergelijkbare content bij elkaar zet. Dus alle achter de schermen vlogs bij elkaar en alle instructie video’s ook. Zo weet iedereen direct waar hij/zij aan toe is.

Facebook: Voor de onverwachte connectie

Facebook is het sociale medium waarmee mensen in contact willen blijven met vrienden en familie. Onlangs is er ook een update geweest waardoor bedrijven minder vaak getoond worden, omdat vrienden en familie weer een belangrijkere rol moeten krijgen.

Juist daar is een echte connectie met een bedrijf dus bijna onverwacht.

Om toch de band met je volgers intact te houden en op te bouwen is het belangrijk om content te plaatsen die kan rekenen op likes en reacties.

In eerste plaats krijgen mensen de video te zien zonder geluid. Daarom is het belangrijk om de video interessant of grappig te maken bij alleen het zien ervan. Ondertiteling kan ook al helpen.

Plaats de video direct op Facebook en link niet naar YouTube of Vimeo, dan wordt de zichtbaarheid nog lager!

Instagram: Voor een betere band

Instagram biedt de mogelijkheid om filmpjes tot 60 seconden te plaatsen. Net als bij Facebook komen ze eerst voorbij zonder geluid. Er is geen mogelijkheid om via Instagram naar je website te linken, behalve bij een advertentie, dus daarom is dit de plek om een band met je volgers op te bouwen.

Perfect voor een teaser, een achter de schermen mini-vlog of video’s met een loop. Wil je meer weten over video marketing en hoe wij je daarmee kunnen ondersteunen? Neem dan contact met ons op.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *