Videomarketing in de industriële sector

De industriële sector is verschillend ten opzichte van de dienstensector en de de agrarische sector. In het algemeen wordt bij business to business marketing geen rekening gehouden met de branche waarin iemand werkzaam is, en dat is zonde. Want er zijn verschillen in de effectiviteit van de technieken die je kunt gebruiken.

In dit artikel wordt er specifiek ingegaan op tips voor videomarketing in de industrie.

De beste manier om ervoor te zorgen dat je videomarketing effectief is, is door ervoor te zorgen dat de kijkers zich identificeren met de inhoud, zodat vervolgend de content ook wordt gedeeld met andere mensen binnen hun bedrijf. Uit onderzoek blijkt ook dat managers wekelijks videocontent delen met hun collega’s.


Productvideo Indufinish BV. Productie Bedrijfsbeeld BV

Het beeld dat de kijker heeft

Alle mensen hebben een soort mentaal anti-reclame schild. Een schreeuwerige video is daarom eigenlijk uit den boze. Je kijkers commercieel informeren is een betere optie. Een unboxing video of product review video, zijn daar bekende voorbeelden van.Het nut van de video is ook belangrijk om de kijkers aan je video gekluisterd te houden. Is jouw product nuttig om een probleem op te lossen? Dan is het belangrijk om dit nut te laten zien. De voor en na situatie te beschrijven en eventueel het gemak van het gebruik van jouw product.

Factoren die de deelbaarheid verhogen

Nadat je de kijker aan je video gekluisterd hebt wil je natuurlijk dat hij contact met je opneemt of de video deelt met collega’s die beslissingen maken over de aankoop van bepaalde apparatuur of grondstoffen.

Omdat de industriële sector over het algemeen een mannenwereld is helpt het om een vrouw in de video te hebben. Uit onderzoek blijkt dat als er een vrouw in een industriële video te zien is de kans significant groter wordt dat hij wordt gedeeld. Nu kun je denken dat een model de oplossing is, maar niets is minder waar. De boodschap moet namelijk wel gegeven worden door iemand die gezien kan worden als expert op het gebied. Als het bijvoorbeeld om het gebruik van een industriële boor gaat, is het beter om een vrouw te vinden die zelf ook omgaat met de apparatuur en kan uitleggen hoe het werkt.

Humor in de video is ook een belangrijke factor om de kans dat de video gedeeld wordt te vergroten.

Een duidelijke boodschap is belangrijk zodat die onthouden kan worden door de persoon die hem deelt. Als de video goed te onthouden wordt is de kans dat hij gedeeld wordt groter. Wil je meer weten over video marketing voor de industriesector? Neem dan vooral contact met ons op.

Bron: http://essay.utwente.nl/66745/

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang wekelijks waardevolle tips over het effectief inzetten van videocommunicatie en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *