Video seo op Youtube

 

YouTube is nog steeds de website waarop je video’s plaatst en waarop ze gevonden worden. Inmiddels staan er ontzettend veel video’s op YouTube waardoor het vinden van jouw video voor andere mensen is, als het zoeken van een speld in een hooiberg. Daarom is search engine optimalisation, oftewel SEO, ook op YouTube van belang zodat jouw video vindbaar wordt voor de zoekmachine van YouTube zelf.

Gebruik alle beschrijvingsopties

Op YouTube kun je niet alleen je video uploaden. Je moet de video ook een titel geven, je kunt een beschrijving toevoegen en metatags. Maak hier volledig gebruik van.

In de beschrijving is het belangrijk om gebruik te maken van woorden waarop mensen zoeken. Daarnaast is het belangrijk om aan te geven wat mensen gaan hebben aan de video. Wat hebben de kijkers aan de video. Leg je iets uit? Vermaak je mensen met iets? Wil jij je mening ventileren over een bepaald onderwerp? Wat je ook in de video laat zien, zeg er iets over in de beschrijving.

Bespaar niet op productiekwaliteit

Vooral als jij je video zakelijk gebruikt is het belangrijk dat deze kwalitatief gezien in orde is. Een zelfgemaakte video die niet stabiel is en onderbelicht, kan je autoriteit schaden. Ook een krakerig geluid kan ervoor zorgen dat mensen je niet serieus nemen en wegklikken.

Het is dus belangrijk om in ieder geval de belichting en het geluid goed te hebben. Je kunt voor maar een paar tientjes een goede microfoon halen zodat je geluid optimaal is.

Als je denkt dat je de kwaliteit zelf niet kunt waarborgen kun je ook kijken naar wat je zelf kunt doen en wat je kunt uitbesteden. Misschien is het niet duur om een vlog op te nemen, maar kost het monteren van je vlog te veel tijd en is het programma waarmee je dat doet te duur. In dat geval kun je de montage uitbesteden. Wij adviseren je hier graag over.

Houd rekening met de smartphone

Het merendeel van het internetverkeer gaat tegenwoordig via de smartphone. Ook op de smartphone wordt YouTube bekeken en dat betekent dat het scherm opeens een stuk kleiner wordt. Maar liefst de helft van de YouTube gebruikers bekijkt de video’s via de mobiele telefoon. Houd daar dus rekening mee tijdens het filmen.

Daarnaast kun je met je mobiel zelf ook video’s opnemen, maar vergeet dan niet om hem horizontaal te houden om de fijnste beeldverhouding te krijgen. Anders krijg je op YouTube van die vervelende zwarte balken naast je video om de ruimte op te vullen.

Houd je aan een schema

Wil je Youtube graag gebruiken om een breed publiek aan te trekken houdt je dan aan een duidelijk schema. De meest populaire mensen op YouTube plaatsen regelmatig of op regelmatige tijden een video. Bijvoorbeeld Jenna Marbles, een Amerikaanse vrouw die miljoenen volgers heeft plaatst elke woensdag een video. Je hoeft dus niet elke dag iets nieuws te plaatsen, maar je moet wel betrouwbaar zijn in wanneer je iets plaatst.

Echter maar één keer per maand iets plaatsen is weer te weinig. Elke week of om de twee weken is wel het absolute minimum.

Houd je kijker op je kanaal

De manier waarop de kijker met je video’s omgaat is ook belangrijk voor je ranking op YouTube. Probeer je YouTube kanaal daarom zo interessant mogelijk te houden door video’s met hetzelfde thema bij elkaar te groeperen. Als mensen bij je blijven ‘hangen’ word je als relevant ingedeeld en word je beter gevonden door de zoekmachine van YouTube.

Wil je meer weten over het (laten) maken van professionele video’s voor je bedrijf? Neem dan vooral contact met ons op.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *