Video marketing tips: Wat moet je weten?

De marketing video wordt steeds belangrijker om je omzet te verhogen. Niet in de laatste plaats omdat zoekmachines nu websites met video’s hoger plaatsten in de zoekresultaten. Dat is allemaal heel leuk, maar wat heb je nodig om een overtuigende video te maken die je conversie vergroot? Daarom gaan we in dit artikel in op wat psychologische trucs die je kunt toepassen in je video’s.

Haak in op impulsief gedrag

Mensen van elk geslacht, leeftijd en opleidingsniveau zijn geneigd om impulsieve beslissingen te maken. Dit komt door het overlevingsmechanisme van de mens dat op kansen wil inspelen om de overleving vergroten. Daarop kun je inhaken met een goede call to action in de video, zoals:

  • Koop nu
  • Probeer het nu
  • Schrijf je nu in

Het woord nu kan de neocortex, het reptielenbrein, sterk beïnvloeden.

Beelden worden sneller verwerkt dan tekst

Als je een product hebt kun je van alles doen om het product te beschrijven. Mooie oneliners gebruiken, maar uiteindelijk is het in beeld brengen van je product met meerdere invalshoeken de beste manier om je product aan de man te krijgen.

Dus helemaal in beeld en details die de kwaliteit van je product onderstrepen.

Kleuren hebben betekenis

Kleuren worden door je hersenen gekoppeld aan betekenis. Rood is bijvoorbeeld gevaar, groen is rust en blauw wordt geassocieerd met vertrouwen. Uiteindelijk wil je natuurlijk het liefst iets kopen van iemand die je vertrouwt.

Doe daar je voordeel mee en gebruik kleuren om de emoties van de kijker positief te beïnvloeden.

Emoties voor beslissingen

Hebben we het  al gehad over het inspelen op emoties? Uiteindelijk is elke beslissing gebaseerd op emoties, zelfs als ze rationeel lijken te zijn.

Bijvoorbeeld als je een zakelijke dienst hebt maak je het werk aangenamer of prettiger of zorg je er zelfs voor dat ze eerder vrij zijn om leuke dingen te doen met vrienden en familie. Dit roept allerlei positieve emoties op. Dus dit geldt niet alleen voor kleding, films en sport.

Kernwoorden hebben invloed op vertrouwen

Het gebruik van sommige woorden kan ook het vertrouwen van de kijker in jouw bedrijf versterken. Authentiek is bijvoorbeeld een woord dat geassocieerd wordt met waarheid. Authentiek betekent zoiets als echt zijn en niemand houdt nog van gladde, neppe verkopers.

Als je iets hebt dat gecertificeerd is, is het belangrijk om dit uit te lichten. Dit is namelijk een  garantie van kwaliteit Jouw product of dienst voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen. Een certificering is altijd een grote plus, dus doe daar je voordeel mee!

Een garantie geven is ook een slimme zet. Zestig procent van de consumenten heeft meer vertrouwen in zijn aankoop als hier een garantie aan gekoppeld is. Dus ben je in de gelegenheid om iets te garanderen, zoals levering met een glimlach. Dan is dat al een pluspunt in je video.

Zorg voor de eerste “Ja”

Als mensen al een klein product van je hebben gekocht , zullen ze sneller nog iets van je kopen. Daarom kun je eerst om iets kleins vragen, zoals of ze zich willen inschrijven voor een project of nieuwsbrief. Vervolgens kun je de echte producten aan ze verkopen.

Wil je meer weten over het toepassen van deze technieken in je marketing video? Neem dan vooral contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *