Video content optimaal verspreiden

Video is een geweldig marketingmiddel, maar dan moet de video wel gezien worden. Om jou te helpen je content optimaal te verspreiden zijn we de wereld van video marketing in gedoken voor een goed video marketing model. Daardoor wordt de video online zichtbaarder en kunnen meer mensen genieten van jouw uitleg of overtuiging of welke functie de video dan ook heeft.

Er zijn allerlei kanalen waarop je jouw video kunt delen zoals Youtube, Vimeo en Facebook. Dan zijn er ook kanalen waarbij je korte films kunt delen zoals Vine, Instagram en Snapchat. In eerste plaats is het belangrijk om hiervoor op YouTube en andere video verspreidingskanalen een bedrijfsaccount aan te maken voordat je begint.

Door de meeste experts is YouTube aangewezen als het kanaal om je video content te delen. Naar aanleiding van informatie op internet en in andere literatuur hebben we het volgende model opgesteld.

Youtube model

Youtube video embedden(1)

Dit model laat zien dat content delen en creëren een cyclisch proces is waarbij eigenlijk twee wegen bewandeld kunnen worden.

1. Je plaatst de video waarna je hem embedt op je website. Vervolgens kijk je hoe op de video gereageerd wordt en hoe je de kijker kunt betrekken bij de keuzes voor de volgende video. Door de video als advertentie te verspreiden bereik je meer mensen waardoor je meer input kunt krijgen voor de volgende video.

2. Je plaatst de video op Youtube waarna je hem embedt op je website. Vervolgens kijk je hoe erop wordt gereageerd en naar aanleiding daarvan maak je een nieuwe video.

Dit proces herhaalt zich dan oneindig. Door deze stappen te nemen bouw je een band op met je volgers waardoor zij ook de video kunnen gaan delen en advertentieruimte uiteindelijk niet meer nodig is voor een optimale zichtbaarheid.

Dit model is ook toe te passen bij video’s die je juist op Vimeo of op Facebook zet. Om mensen te bereiken die niet vaak op Youtube video’s bekijken is het aan te raden om de video sowieso ook op deze kanalen te delen.

Het voordeel van Vimeo en Facebook is dat zij langere video’s niet onderbreken met reclamefilmpjes. YouTube kan dit wel doen.

Video’s optimaal verspreiden via andere social media

Op Vine, Instagram en Snapchat is het niet mogelijk om lange video’s te plaatsen. Daar kun je wel een teaser (korte promo) van de video plaatsen die je wilt laten zien. Plaats er een link of webadres bij naar je webpagina waarop hij te zien is zodat ook zij op de hoogte zijn van de video en deze kunnen zien en delen.

Video’s optimaal verspreiden met televisie

Het doel van optimale verspreiding van video’s is jezelf goed te positioneren in het geheugen van de consument. Succesvolle video’s van bedrijven op social media worden vaak ondersteund op televisie, waardoor de zichtbaarheid vergroot wordt. Als je een bedrijfsfilm hebt die veel langer is dat een televisiereclame toestaat dan kun je net als bij Vine, Snapchat en Instagram een teaser maken zodat mensen de video op je website bekijken. Bij het YouTube model moet dus ook nog een klein uitstapje worden gemaakt om een teaser te hebben voor de bedrijfsfilm die je wilt laten zien om de verspreiding te optimaliseren.

Op welke media bekijk jij de meeste video’s? Laat het weten in een reactie.

Bronnen:

Video Content Marketing: 4 Elements of An Effective Strategy


http://www2009.eprints.org/176/1/p1191.pdf
Safko, L. (2012) The Social Media Bible. John Wiley & Sons: Hoboken, New Jersey.
Osch, van D. Zijl, van R. (2011) Basis Boek Social Media. Boom Lemma: Den Haag

 

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Wil je direct een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *