Tweederde van de Nederlanders kijkt online video!

online video nederland

Tweederde van de Nederlanders van 14 t/m 65 jaar kijkt online video’s. Dit komt omdat video veel meer emotie overbrengt en de informatie gemakkelijk wordt geabsorbeerd door de kijker. Mensen lezen steeds minder .

YouTube is de meest bezochte gratis site/app voor online videos gevolgd door Uitzending Gemist en Facebook.  Mannen kijken vaker via YouTube en NOS.nl en vrouwen kijken vaker via Facebook. Veruit de meeste online videos worden bekeken op pc/laptop, gevolgd door tablet en smartphone.

Video’s worden steeds korter

De video’s die bekeken worden op een tablet of smartphone zijn korter dan 15 minuten.

Onze stelling is, hoe korter de video hoe beter. Het is daarom de kunst om vidoe’s niet langer te maken dan daadwerkelijk noodzakelijk. Wanneer de video inhoudelijk aanspreekt wordt de video uitgekeken. Bijzondere video’s die aanspreken worden bovendien vaker gedeeld dan video’s zonder interessante content.

Meer aankopen na kijken van product-video’s

Voor mensen die productvideo’s kijken, zijn  video’s een belangrijke factor bij het aanschaffen van een product. Na het zien van video gaat men vaak op zoek naar aanvullende informatie.  Ook gaat men relatief vaak op zoek naar de prijs van een product.

44 procent van de Mannen hebben vaker iets gekocht na het zien van een online video. Bij vrouwen is dit 34 procent.  Zaken die men dan aanschaft zijn zeer uiteenlopend.

Telt jouw bedrijf nog mee?

Je kunt je afvragen of je nog wel meetelt als je je producten niet voorzien zijn van video’s. Wil je je werknemers nog een boek voorschotelen om te kunnen leren of zorg je er voor dat ze video’s kunnen bekijken om te leren. Heb jij een onderneming en overweeg je video in te zetten? Neem dan contact met ons op voor een advies.

Voor de cijfers genoemd in dit blog hebben we o.a. gebruik gemaakt van een bron: Sanoma.

Bewaren

Bewaren

2 thoughts on “Tweederde van de Nederlanders kijkt online video!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *