Storytelling video maken: 8 tips

Storytelling is een belangrijk onderdeel van overtuigende communicatie. Storytelling is een soort anekdote. Om daarmee het beste effect te hebben moet hij vergelijkbaar zijn met een gebeurtenis uit het leven van iemand die de storytelling video ziet. De gebeurtenis in de storytelling video moet dus herkenbaar zijn. Daarnaast moet de video jouw bedrijf promoten, dus het liefst moet de video een probleemoplossing structuur hebben. Om een goede storytelling video te maken hebben we tips voor de voorbereiding, creatie en publicatie van de storytelling video.

Voorbereiding storytelling video

Voordat je kunt beginnen met het opnemen van een storytelling video is het belangrijk dat je minstens deze twee tips toepast.

Tip 1: Verdiep je in de doelgroep.

Voordat je een storytelling video maakt moet je je verdiepen in de problemen van je doelgroep. Want jouw dienst of product is natuurlijk de oplossing. Verdiep je daarom in de interesses van je doelgroep en wat ze nodig hebben om iets te doen met die interesses en hoe jouw product of dienst daaraan kan bijdragen.

Tip 2: stel een goed script samen.

Een script is belangrijk om tijdens de opnames en het editen van de storytelling video een goede leidraad te hebben. In het script wordt bijvoorbeeld eerst een herkenbare situatie geschetst waarin het probleem van de persoon duidelijk wordt. De nadelen die de persoon ondervindt aan het gebrek van een oplossing. Daarna laat je jezelf zien als de oplossing en welke voordelen dat voor die persoon heeft. Hoe wordt hij gelukkiger van jouw product?

Productie storytelling video

Het creëren van een storytelling video is gemakkelijker gezegd dan gedaan, gebruik daarom deze tips.

Tip 3: Gebruik een herkenbare omgeving.

Om de aandacht van je doelgroep te pakken is het belangrijk om een herkenbare op jouw product van toepassing zijnde omgeving te gebruiken.

Tip 4: Gebruik aantrekkelijke acteurs.

Een andere manier om de aandacht vast te houden is door gebruik te maken van aantrekkelijke acteurs. Mensen kijken het liefst naar andere mensen en hoe jonger hoe beter. Dus als jouw product niet van toepassing is op kinderen kun je het beste gebruik maken van aantrekkelijke acteurs.

Tip 5: Gebruik aantrekkelijke muziek.

Door leuke herkenbare muziek te gebruiken die in het hoofd van de kijker blijft hangen kun je de aandacht trekken en vasthouden tot zelfs na de reclame. Want dat liedje in het hoofd, waar kwam dat nu van?

Lancering storytelling video

Het lanceren van je video kan op meerdere manieren. Door alle tips tegelijkertijd te gebruiken bereik je het meeste resultaat.

Tip 6: Plaats de storytelling video op je website.

Voor een goede online vindbaarheid van je storytelling video is het belangrijk om deze op je website te plaatsen. Op die manier wordt hij ook door Google geïndexeerd.

Tip 7: Plaats de storytelling video op social media.

Naast je eigen website is plaatsing op Youtube ook belangrijk voor de indexatie van Google. Daarnaast kun je hem voor maximaal bereik ook op Facebook plaatsen en dan niet een link naar het YouTube filmpje. Je moet hem op Facebook zelf uploaden, dan bereikt het Facebook bericht veel meer mensen.

Tip 8: Plaats de storytelling video in je e-mail.

Als laatste kun je de storytelling video gebruiken om leads op je e-mail lijst te overtuigen door hem ook in je e-mails te plaatsen.

Dit zijn slechts een paar stappen voor het produceren en publiceren van een goede storytelling video. Wil je meer weten over het maken van een storytelling video? Neem dan contact met ons op.

 

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Wil je direct een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *