Sport en emotie in videomarketing

sportenemotie

Voetbal verbroedert, maar dat geldt eigenlijk voor elke sport die je samen met andere mensen beoefent. Nederlanders kenmerken zich vaak door hun liefde voor voetbal, schaatsen en wielrennen. Deze drie sporten verbroederen vaak over de hele breedte van de samenleving, jong, oud, man, vrouw, ondernemer en iemand in loondienst. De meeste mensen houden ervan.

Daarbij is er een trend gaande dat iedereen gezonder wil leven waardoor ook nieuwe sporten, zoals een obstacle run en colourrun steeds vaker georganiseerd worden.

Deze sporten hebben ook als voordeel dat ze voor videomarketing gebruikt kunnen worden. Deze evenementen worden vaak door bedrijven gesponsord, of zelfs georganiseerd, en het in beeld brengen van het evenement helpt vaak ook om klanten aan te trekken.

In sommige gevallen wordt er zelfs een hele “cultuur” om de sport heen gebouwd. Mensen die aan een collourrun meedoen zijn bijvoorbeeld ook vaak vegetariër terwijl mensen die aan een obstacle run meedoen ook aan crossfit doen. Televisieprogramma’s zoals Ninja Warrior laten normale mensen zien die uitblinken in fysieke kracht.

En dat trekt kijkers en inspireert mensen.

Die inspiratie kan de reden zijn waarom mensen graag naar sport kijken. De bewondering, “hem/haar willen zijn” en het respect voor het neerzetten van een geweldige prestatie zorgt voor allerlei positieve gevoelens die zelfs kunnen inspireren tot een aankoop.

Sport stimuleert verkoop en bekendheid

Uit onderzoek dat in 2004 is uitgevoerd blijkt dat actie sporten, zoals skateboarden en BMX, ervoor zorgt dat er in de V.S. een doelgroep wordt aangesproken die 58 miljoen kopers inspireert en laat kopen en dit wel een totale omzet van 250 miljard Dollar kan opleveren.

Het gebruikmaken van sport in je videomarketing is dus zeker het proberen waard en ook het organiseren van sportevenementen.

Door in je videomarketing gebruik te maken van sport inspireer je mensen eigenlijk met hun levensstijl dit heeft invloed op aankoopbeslissingen, bewustwording van producten, keuze in hobby’s en welke mensen ze als idool gaan zien.

Daarbij wordt sport ook gebruikt om vriendschap en kameraadschap te vinden, versterken en te verdiepen.

Casus Bedrijfsbeeld netwerktocht Aftermovie

Ook als je geen Coca Cola bent en juist een klein lokaal bedrijf kun je ook gebruikmaken van de kracht van sport voor je marketing. Wij hebben zelf een fietstocht georganiseerd voor ondernemers om te netwerken.

Omdat het zomer is en er in onze omgeving veel aan wielrennen wordt gedaan leek dit ons een goede manier om ondernemers bij elkaar te brengen. Daarbij is het populair om in groepen te fietsen, je aan elkaar te meten en kun je tijdens zo’n tocht vaak ook nog met elkaar praten en zeker in de “pauze” en na de fietstocht.

Het geeft deelnemers ook direct een onderwerp om over te praten wat kameraadschap en het verdiepen van zakelijke relaties kan versterken.

De video die we van dit evenement hebben gemaakt had zonder te adverteren al een bereik van meer dan 8.500 mensen en dit aantal groeit nog elke dag. Voor een pagina met “slechts” 360 fans op het moment dat de video uitkwam is dit ontzettend goed en dat zonder de video te promoten op Facebook.

Door het evenement en de betrokkenheid van de mensen die er waren is er een ontzettend groot bereik ontstaan. Daarbij biedt dit de mogelijkheid om zowel offline als online meer verkopen te realiseren, wat niet alleen bij ons gebeurd is, maar ook bij een aantal deelnemers.

Het organiseren van een dergelijk evenement kan ontzettend low budget en het levert ook veel op. Je krijgt extra goodwil, meer naamsbekendheid bij klanten die ertoe doen en een video die graag gezien wordt. Bovendien levert het extra websitebezoekers en klanten op.

Dit is geschikt voor elk type bedrijf of je nu een kleine lokale onderneming bent of juist internationaal actief bent.

Wil je meer weten over sport in video marketing? Neem dan vooral contact met ons op.

Bronnen:

https://pdfs.semanticscholar.org/46e4/dbc33a646d9f03a3fbc012d21ccee679b7f8.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *