Social media video: een band met je klant

werkwijze

Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut van online video’s. Het vergroot de online zichtbaarheid en is voor veel mensen aantrekkelijker dan het lezen van een stuk tekst. Niet alleen op de website worden deze video’s geplaats, ook op Youtube. De social media video is daarmee geboren, maar een social media video is meer dan een video op Youtube. De video kan ook op Facebook, Vimeo en op blogs geplaatst worden.

Veel ondernemers zijn er nu net als begin 2000 nog niet van overtuigd dat een online video noodzakelijk is voor het succes van hun bedrijf. Dit is hetzelfde proces als de ondernemers die dachten dat een vermelding in de gouden gids genoeg was en een website niet nodig is. Vanaf 2016 worden de aanwezigheid van online video’s op je website ook steeds belangrijker. Zonder online video wordt je vanaf 2016 lager geïndexeerd door Google. Daarbij worden social media video’s ook steeds belangrijker omdat video content door alle social media, zoals Facebook, Googleplus en Linkedin beter verspreid wordt dan content die alleen bestaat uit tekst en een afbeelding. Zonder een online video wordt je onvindbaar op het internet net als mensen nu niet meer naar de gouden gids gaan.

Inmiddels is iedereen ervan overtuigd dat een website nodig is en omdat online video nu al aan het evalueren is tot social video is een online video het minste dat je kunt doen.

Blog-video is social media video

Om de online video een social media video te maken kun je deze plaatsen op je bedrijfsblog. Net als Twitter en Facebook is een blog ook een vorm van social media. Op die manier heb je meer dan die ene video over waar je bedrijf voor staat en kun je jouw video archief vergroten. Daarmee vergroot je de kans om online gevonden te worden. Bovendien kun je de video plaatsen op verschillende social media, zoals YouTube, Facebook, Googleplus, Linkedin, Twitter en Vimeo, met daarbij een link naar je blog artikel om zo traffic naar je website te vergroten.

Door de social media video in een blog te plaatsen geef je mensen ook de ruimte om te reageren op de video en de blogpost waardoor de betrokkenheid met je organisatie vergroot wordt.

Korte social media video

Video’s kunnen inmiddels al veel langer zijn dan 2 minuten als ze maar interessant zijn, echter sommige social media staan lange video’s niet toe. Bijvoorbeeld op Instagram kun je alleen video’s plaatsten van maximaal 15 seconden en op Vine zelfs maar van 6. Om ook daar een impact te maken is het belangrijk om onderscheidend te zijn en op te roepen tot interactie.

Interactieve video als de ultieme social media video

Social media heeft als kenmerk dat het interactief is. Door jouw video interactief te maken heb je de ultime social media video gemaakt oftewel de social video. In een interactieve video kun je buttons plaatsen naar andere video’s of naar een leadpage. Een interactieve video is daarom de perfecte tool om leads te genereren.

Een echte social media video is natuurlijk veel socialer dan dat. De interactieve video die als echte social video werkt geeft buttons naar andere video’s. Dit is perfect als je wilt dat mensen jouw video’s blijven bekijken. Op YouTube zie je al veel vloggers die hiervan gebruik maken. Een interactieve video kan ook op je website bij je content, zoals een blog of informatieve pagina, geplaatst worden.

Daarnaast is een interactieve social video perfect voor een online cursus. Je kunt voorbeelden laten zien van hoe iets wel of niet moet en situaties vanuit verschillende standpunten bekijken. Uiteraard is er een button om verder te gaan naar de volgende les.

Bedrijfsbeeld kan je helpen met het maken van social media video’s met en zonder een interactief karakter. Wij bevelen wel altijd een interactieve video aan. Neem contact op voor meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *