Online video om je concurrentiekracht te versterken

Aumenta_el_video_onlineGoogle gaat in 2016 de manier van ranken aanpassen waardoor het belangrijker wordt om online video’s te plaatsen op je website. De slag om de klant vindt steeds vaker online plaats in plaats van op een beurs of tijdens Face-to-Face netwerken. Steeds meer ondernemers merken dit en verplaatsen marketing activiteiten naar de digitale wereld. De hoogte van je site in zoekmachines en je zichtbaarheid op sociale netwerken en andere websites wordt steeds belangrijker om een succesvol bedrijf te hebben. Er moeten steeds meer stappen genomen worden en jij moet telkens dat stapje extra doen die je concurrent niet doet. Daarom is het belangrijk om vooruit te kijken en werpen we een blik op de online video wereld van 2016.

Ontwikkelingen in de online video wereld

Steeds minder mensen kijken televisie en daarom wordt online zichtbaarheid van je video’s steeds belangrijker. Ook grote internetbedrijven sluiten zich hierbij aan. Google gaat vanaf 2016 websites met video’s hoger ranken. Dus als je veel video content hebt kom je daardoor al hoger in de zoekmachineresultaten terecht dan je concurrent als hij daar geen gebruik van maakt. Uiteindelijk klikt bijna iedereen op de bovenste zoekresultaten, dus daar wil je staan.

Daarbij wordt het steeds drukker op de online video wereld. Een vlogger video valt niet meer op tussen alle andere vlogger video’s en dus moet je zorgen voor een herkenbare huisstijl en persoonlijkheid.

Een andere verschuiving is die van horizontale films, naar verticale films. Dat is waar het mobiele tijdperk naar smacht. Bij verticale online video blijft kwaliteit van belang. Online video marketing activiteiten op Snapchat, Instagram en Facebook worden op het moment super goed bekeken en zorgen voor hoge conversies.

Daarbij wil Facebook de concurrentie aangaan met YouTube. De eerste stap daarin is dat video’s die rechtstreeks op Facebook zijn geüpload, en dus niet via een YouTube link worden gedeeld, een groter bereik hebben dan andere online video’s.

Video: Cortina Ecomo speed 8 productie: Bedrijfsbeeld

 

Online video als Facebook advertentie

Facebook heeft sinds kort ook de online video toegevoegd als mogelijkheid om mee te adverteren, dat is de tweede stap waarmee ze de concurrentie met YouTube aangaan. Dit is ontzettend belangrijk omdat video meer mensen aanspreekt dan een foto.

Het promoten van een bericht is altijd spannend. Om die spanning te verminderen kun je investeren in een goede online video die jouw doelgroep aanspreekt. Iets promoten wil je liever doen met iets waarvan je zeker weet dat het goed is en dat je er alles aan hebt gedaan om succes te behalen.

Een online video laten maken voor promotieactiviteiten is daarom altijd een goed idee. Hierdoor verlaag je de zorgen over de kwaliteit. De zichtbaarheid wordt groter doordat de kans dat het bericht leuk gevonden wordt en gedeeld wordt stijgt. Je doet dan ook net dat stapje extra dan de vlogger activiteiten van je concurrent achter zijn bureau met zijn smartphone.

Een vermakelijk en informatief script, een herkenbare setting en een frame dat past bij het medium en apparaat waarop de film getoond wordt versterken alle effecten die video heeft.

Wil je meer informatie over succesvolle online video’s? Neem dan contact met ons op.

4 thoughts on “Online video om je concurrentiekracht te versterken

  1. Binnen ons bedrijf zijn wij er van overtuigd dat het
    allerbelangrijkste is het H2H effect. Human to Human. Iedereen valt tegenwoordig over elkaar heen om meer zichtbaar te zijn. Maar wij merken juist dat in de B2B het belangrijk is om direct met de klant in contac te zijn.

    1. Hoi Zeger,

      Ik ben het daar mee eens. Het beste is persoonlijk contact! Alleen om zover te komen is het gebruik van videocommunicatie een toevoeging. Mensen kennen jou of je producten al voordat je het persoonlijke gesprek in gaat. Ik spreek uit ervaring zowel bij ons zelf als bij onze klanten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *