Meer omzet met retailer video trainingen

RETAILAls retailer ken je mensen het beste. Daarom is het belangrijk om te weten wat je moet doen bij elke verschillende klant om de beste omzet uit je dag te halen.

Voor nieuwe ontwikkelingen en het inwerken van nieuw personeel is een retailer video training handig. Het bespaart tijd en door een interactieve video training wordt het nieuwe personeel direct geconfronteerd met situaties die ze in de winkel kunnen meemaken.

 

Retailer video voor hogere omzet

In een dergelijke video kunnen scenario’s worden vertoond en het gewenste gedrag dat het personeel dan moet tonen. Door de verkooptechnieken te laten zien krijgt je personeel meer vertrouwen in de werking ervan en het kunnen uitvoeren van die technieken en zal ze daarom ook vaker gaan gebruiken [1] waardoor de kans op een hogere omzet veel groter wordt.

Daarbij kunnen ook verschillende type klanten in beeld worden gebracht en de technieken die bij die klanten het beste gebruikt kunnen worden. Sommige mensen vinden het namelijk prettig als het personeel behulpzaam is, terwijl je een andere klant juist meer moet overhalen. Vooral dat proces is belangrijk om goed onder de knie te hebben zodat ze niet per ongeluk weggejaagd worden door een klantvriendelijke houding.

Het regelmatig herhalen van bestaande kennis via video is ook een goede manier om stoffige verkooptechnieken weer fris te maken. Kennis wordt weer aangewakkerd waardoor het vaker gebruikt wordt.

Bekijk hier onder een komisch voorbeeld van verschillende soorten klanten in de retail, waar geen enkele cursus tegen opgewassen is:

Voordelen van retailer video training

• Een retailer video training werkt goed omdat mensen al bekend zijn met het medium en hier zelf ook veel gebruik van maken. Wat doe je zelf liever? Een 100 pagina’s tellend pdf-bestand lezen met allerlei scenario’s over het verkopen van producten of er een aantal video’s over bekijken?

• De video ondersteund het voorbeeld dat iets werkt en kun je het direct laten zien. Via tekst wordt dit veel lastiger duidelijk gemaakt dan op beeld.

• De video training is te verspreiden over verschillende kanalen. Vooral als je een keten van winkels hebt is dit handig voor het inwerken van nieuw personeel en de training van nieuwe activiteiten voor het retailer personeel.

• Men kan zelf het tijdstip bepalen waarop men de video ziet als deze via e-mail of het intranet verstuurd wordt. Dus op tijden dat het personeel er tijd voor heeft. Het is dan uiteraard van belang om een deadline te stellen, zodat de retailer video training gezien wordt [2].

• Video’s kunnen goed bewaard worden waardoor de informatie later eenvoudig is terug te vinden.

Retailer video als toevoeging van bestaande training
Ook als je een uitgebreider trainingsprogramma hebt is video een goede toevoeging. Gegevens in teksten kunnen door de video duidelijker gemaakt worden. Daarnaast kan de video de verwerking van de informatie naar het langetermijngeheugen verbeteren.

Wil jij graag cursussen geven aan retailers of wil jij je personeel een dienst bewijzen door een retailer video training op te nemen? Dan kunnen wij helpen met het samenstellen van de (interactieve) video’s, scripts en de afwerking van de retailer video training. Op die manier kan ook jouw organisatie van alle voordelen genieten.

Wat verwacht jij van een retailer video training? Laat het ons weten in een reactie.

Bronnen:
1 http://jmd.sagepub.com/content/36/2/156.abstract
2 http://www.emeraldinsight.com/doi/abs/10.1108/03090590010377727

 

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Wil je direct een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *