Maak het verschil

Bangladesh: Het land waar Wereldfoundation zich keihard inzet om mensen op duurzame wijze onderdak te bieden. Door middel van het bouwen van huizen, als onderdeel van integrale ontwikkelingshulp, wordt aan vele mensen de kans gegeven hun bestaan te verbeteren en hun armoedig bestaan te doorbreken.

Wereldfoundation organiseert diverse sponsorevenementen om geld in te zamelen voor dit goede doel. Bedrijfsbeeld is als sponsor al enkele jaren verbonden met de stichting. Om sponsoren en toekomstige sponsoren een beeld te geven hoe het geld daadwerkelijk wordt besteed heeft Bedrijfsbeeld een documentaire geproduceerd.

In deze documentaire werden 6 scholieren gevolgd tijdens een fietsreis door Bangladesh. Tijdens deze reis konden de scholieren met eigen ogen ervaren hoe de hulp van Wereldfoundation in de praktijk wordt uitgevoerd en hoe ze zelf door het inzamelen van geld, een steentje hebben kunnen bijdragen.

De première van de documentaire vond plaats in de bioscoop van de Nieuwe Kolk in Assen. Daarnaast is de documentaire ook uitgezonden op TV.