Live video versus gemonteerde video’s: De voor -en nadelen

Met de introductie van live video’s is er een extra keuze die je moet maken. Ga je een live video maken voor extra interactie met je fans en meer betrokkenheid? Of ga je een kwalitatieve video opnemen die keer op keer herhaald kan worden? Om een goede keuze te maken gaan we in dit artikel in op de voor- en nadelen van beide soorten video’s.

Voordelen van Live video’s

Het uitzenden van een live video heeft meerdere voordelen voor je bedrijf, namelijk:

Live video vergroot de betrokkenheid van je fan

Die betrokkenheid is erg belangrijk voor een goede positionering van je bedrijf. Een live video is namelijk een stuk exclusieve content, want zodra de video eindigt kan niemand het meer zien, dan hadden ze er maar bij moeten zijn.

Daarnaast geef je ook een exclusieve kijk in jouw wereld waar de kijker dan onderdeel van wordt. Door de live video ervaart de kijker je merk meer dan als passieve kijker, maar een interactieve video kan dit ook veroorzaken.

Live video is eenvoudig door nieuwe technologie

Door apps zoals Meerkat, Periscope en nu ook op Facebook is het erg eenvoudig om een live video te maken. Wel verschilt de kwaliteit erg per app.

Inmiddels kun je op Facebook een live video maken met kwaliteit voor je bedrijfspagina. Deze video kan bijvoorbeeld niet worden opgenomen met je smartphone of webcam. Wij kunnen je er wel mee helpen.

livevideovs

Voordelen van gemonteerde video’s

Naast de voordelen die een live video biedt hebben gemonteerde video’s ook voordelen voor de positionering van je bedrijf.

Gemonteerde video is eenvoudig te verspreiden met nieuwe technologie

Een gemonteerde video is inmiddels overal te plaatsen. Je kunt hem gebruiken voor reclame op televisie, je kunt hem op Facebook, YouTube en andere social media plaatsen en natuurlijk niet op de minste plaats kun je de video op je eigen website plaatsen.

Gemonteerde video kan viraal gaan op het web

Doordat je gemonteerde video altijd beschikbaar blijft en dus minder exclusief is, kan de video een groter publiek bereiken. De video kan eenvoudig gedeeld worden op social media en zelfs via de e-mail waardoor hij breed over het internet verspreid kan worden. Een populaire video kan wel 30 dagen lang ongeveer hetzelfde aantal kijkers per dag krijgen op YouTube voordat het aantal kijkers afneemt. Die duur is uiteraard veel langer dan bij een live video.

Dingen die fout gaan kun je eruit knippen

Tijdens het maken van opnames kan altijd iets verkeerd gaan. Je verspreekt je, je haar zit opeens niet goed, het kan van alles zijn. Dit soort fouten kun je eruit halen zodat het grote publiek ze niet ziet.

Nadelen van live video’s

Live video’s zijn ontzettend goed voor de betrokkenheid van je kijker, maar helaas kunnen er dingen fout gaan. Daarom heb ik de nadelen op een rij gezet.

Technische problemen

Als je tijdens de uitzending last krijgt van technische problemen kan je kijker hier last van ondervinden en besluiten om iets anders te gaan doen. Die kijker kun je dan niet meer jouw verhaal vertellen.

Je verhaal vergeten

Als je een live video maakt waarin je iets vertelt kan daarin ook van alles fout gaan. Naast versprekingen kun je ook je complete tekst kwijtraken of de opname wordt op een andere manier verstoord. Dit kan je imago negatief beïnvloeden.

Budget

Voor het maken van een kwalitatief goede live video heb je een budget nodig om technische problemen te voorkomen en een professioneel team in te zetten zodat alles goed gaat.

Nadelen van gemonteerde video’s

Ook voor een kwalitatief goede gemonteerde video heb je budget nodig. Hier staat wel tegenover dat er met je wordt gedacht in de communicatie en uitvoering, je een perfecte montage op maakt krijgt die op de juiste manier verspreid wordt.

Welke video lijkt jou het beste voor je bedrijf? Neem vooral contact met ons op om je te laten informeren over de mogelijkheden.

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang wekelijks waardevolle tips over het effectief inzetten van videocommunicatie en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *