Leren wordt eenvoudig dankzij interactieve video

interactieve video

Wat is interactieve video?

Leren en informeren met behulp van video is al een genot in vergelijking met alleen tekst en enkele foto’s. Maar het kan nog beter!

Dit kan door het  inzetten van interactieve video’s  voor  de doelgroep. Dankzij slimme software kunnen vragen worden toegevoegd aan je video. Hierdoor ontstaat als het ware een Quiz. Een video met quizvragen in plaats van protocollen en procedures voor de medewerkers is veel effectiever en leuker!

 

 

Interactieve video is effectief bij

Het overdragen van kennis, het trainen van mensen, het teweeg brengen van gedragsveranderingen, het ondersteunen van interne of externe voorlichting, instructievideo’s, marketing activiteiten, het ontwikkelen van een kennistoets of als onderdeel van uw LMS systeem. Zo kan bijvoorbeeld heel eenvoudig van een verandering of een (nieuwe) procedure binnen uw organisatie een filmpje met vragen gemaakt worden.

Grote impact

  1. Uit universitair onderzoek blijkt dat bewegend beeld een grote impact heeft op mensen.
  2. Bovendien blijkt dat door de interactiviteit in bewegende beelden de boodschap beter overkomt en beter beklijft.

De meest aansprekende en effectieve manier om uw doelgroep te bereiken is dus via interactieve videofilm!!

Hoe het werkt

De gebruiker start een video op de website, net zoals reguliere video’s. Op een bepaald moment pauzeert de video en verschijnt er een multiple choice vraag over de voorafgaande materie in de video.

Hoe minder fouten je maakt, hoe meer punten je scoort. De scoretelling wordt bijgehouden, statistische gegevens worden automatisch verzameld in een rapportage en een certificaat is mogelijk.

Resultaat: Met plezier geleerd, Inzicht in de prestaties, Kwaliteit bevorderend, Kosten bespaard en Frequent te gebruiken!

Enorme besparingen

“Wij maken veel gebruik van video in onze leeroplossing. Door het gebruik van interactieve video  wordt video veel interactiever. Een klassikale training is geheel vervangen door een online versie. Dit heeft tot een grote besparing geleid! “

Edwin Bleumink Innovation Manager Learning Technology bij KLM

 

Meer informatie over interactieve video? Neem dan contact met ons op!

Bewaren

4 thoughts on “Leren wordt eenvoudig dankzij interactieve video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *