Leren met video deel 2

Leren met video

Lerenmetvideo3In de serie Leren met video vandaag deel 2.

Welke soorten video’s kun je inzetten?

Welke toepassingen zijn er?

Het is niet voor niets dat op YouTube leervideo’s zo populair zijn. Vorig jaar maakten wij  een video waarbij we lieten zien hoe je een steigerhouten tafel kon maken. Nadat de video online stond was deze binnen de kortste keren  al meer dan 40.000 keer bekeken! Mensen vinden het dus prettig om uitleg te krijgen via beeld en geluid. De verkoper van het steigerhout die adverteerde op deze video trouwens ook.

Video kun je inzetten om diverse situaties te laten zien en duidelijk te maken. Denk hierbij aan een instructiefilm voor gebruik van een bepaalde machine of gereedschap of een educatieve film om te leren omgaan met bepaalde situaties.

 

Gedragsregels aanleren
Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld het aanleren van gedragsregels. Zo maken wij diverse video’s voor o.a. NAM, Wagenborg en Cofely die gaan over het voorkomen van incidenten op de werkplek. Door de kijker op deze manier te betrekken bij het onderwerp zal de boodschap beter overkomen.

Complexe vraagstukken kunnen dankzij animaties heel sterk worden vereenvoudigd tot begrijpelijke taal.

Presentatie van nieuwe producten
Ook het presenteren van nieuwe producten en diensten behoort tot de mogelijkheden. Je kunt dankzij de kracht van video heel gemakkelijk laten zien hoe producten in de praktijk worden toegepast. Uiteraard kun je dit soort video’s dan ook meteen inzetten in commerciële trajecten. De uitleg hoe je jouw product kan toepassen is commercieel sterk zeker als je direct kunt laten zien hoe een gebruiker de werking hiervan ervaart.

Besparingen
Wanneer instructievideo’s goed worden toegepast, kan het de organisatie enorme besparingen opleveren gebied van trainingen en opleidingen. De cursist op zijn beurt heeft weer veel baat bij een videotraining. De te leren onderwerpen worden door middel van video makkelijker opgenomen in het menselijk brein en daarmee veel beter onthouden.

De video’s zullen aantrekkelijk moeten zijn qua inhoud en qua presentatie. Het is dan ook van belang dat de video’s met zorg worden geproduceerd. Daarom is het van belang dat vooraf goed wordt gecommuniceerd over het doel en de verwachtingen van de video’s.

Daarover in de volgende blogs meer.

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Wil je direct een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *