Leads genereren met webinars

Webinar opnemen: De plaats voor leads en sales

Als je op Facebook scrolt en zelfs op Linkedin zul je ze steeds vaker tegenkomen: Het kunnen volgen van een webinar. Een webinar is een mogelijkheid voor een bedrijf om zichzelf als autoriteit neer te zetten en is de ideale plaats voor het verkrijgen van nieuwe leads en het verkopen van diensten en producten. Een webinar kan live gegeven worden, maar kan ook van te voren worden opgenomen.

Daarom ga ik in dit artikel in op hoe je ervoor zorgt dat jouw bedrijf zich kan onderscheiden door het opnemen van een kwalitatieve overtuigende webinar.

Webinar betekenis

Een webinar is eigenlijk niets anders dan een online video waarin je les geeft over een bepaald onderwerp. Een webinar is ook een afgeleide van een seminar, wat een omvangrijke bijeenkomst is waarbij deskundigen anderen meer leren over een bepaald onderwerp, eventueel met workshops. In het geval van een webinar gebeurt dit online.

Het is daardoor ideaal om mensen meer te leren over de werking van een gecompliceerd product of voor het uitleggen van bepaalde strategieën.

Webinar organiseren

Het idee van een webinar is wel dat dit exclusief is en mensen zich hiervoor moeten aanmelden. Echter, om zo veel mogelijk bereik te hebben kunnen live online video’s ook van grote waarde zijn voor het geven van een goedbezochte webinar.

Er zijn steeds meer mogelijkheden om een webinar te geven, zoals via webinarjam en sinds kort is daar de live video voor zakelijke Facebook bij gekomen. Voor de meeste webinars krijgen de aangemelde mensen een mail met daarin een link waarmee ze naar de webinar kunnen, maar bijvoorbeeld bij webinarjam wordt de webinar via Googlehangouts gegeven waardoor mensen er ook live bij kunnen komen als ze ernaar opzoek zijn.

Het voordeel van de tools, zoals een Facebook live video en andere webinar mogelijkheden, is dat de kijker je vragen kan stellen, dit is ideaal voor een live webinar waarbij je gecompliceerde materie behandelt.

Daarnaast kun je ook een webinar van te voren opnemen of video’s die je tijdens de webinar wilt laten zien aan de deelnemers.

Webinar opnemen

De meeste webinars bestaan op het moment vooral nog uit een powerpoint presentatie waarbij de expert als een soort voice-over uitleg geeft over het onderwerp. In sommige gevallen wordt er ook een video getoond.

Juist om je van dit algemene beeld te onderscheiden is het gebruik van videode manier om jezelf of je bedrijf als expert te positioneren.

Voor het opnemen van een webinar is het belangrijk om een goed script te hebben. Je bepaalt het doel van de webinar en het effect dat je op het publiek wilt hebben. Als er nog voorbeeldvideo’s gemaakt moeten worden kan dit ook van tevoren. De locatie en eventuele decorstukken die je nodig hebt moeten van tevoren ook duidelijk zijn en eventueel gemaakt worden.

Een webinar kan er ook uitzien als een De Wereld Draait Door University uitzending. De mogelijkheden zijn inmiddels eindeloos.

Live webinar geven

Een live webinar geven is natuurlijk de beste manier om ook de interactie met je kijkers aan te gaan en direct te kunnen reageren op vragen uit het publiek. Inmiddels zijn er manieren om een live webinar vorm te geven als een live televisieuitzending, zoals de Collegetour maar waarbij het publiek dus gewoon vanachter de laptop vragen kan stellen.

Wil jij meer weten over de voordelen die een live online video biedt voor het geven van een kwalitatief en onderscheidende webinar? Neem dan vooral contact met ons op.

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang wekelijks waardevolle tips over het effectief inzetten van videocommunicatie en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *