Lead generatie voor e-mailmarketing met video

lead generatie email

Video’s zijn ontzettend waardevol voor het lead generatie proces. Nieuwe klanten of contacten krijgen door video kan al op meerdere kanalen, zoals op YouTube, Facebook en natuurlijk op je website. Daarbij speelt video ook een steeds belangrijkere rol voor het bouwen aan je e-maillijst en kan het zelfs gebruikt worden in de e-mailmarketingcampagnes.

In dit blog ga ik in op hoe video gebruikt kan worden bij lead generatie voor e-mailmarketing.

Video bij de opt-in pagina

Uit onderzoek blijkt dat 3/4e van de managers online video kijkt en deze deelt met collega’s. Waar die online video staat wordt niet altijd duidelijk in het onderzoek van Forbes, maar dat het een belangrijke rol speelt is wel duidelijk. Daarbij kan video een belangrijke rol spelen voor de aankoop van een product of dienst.

Dat is niet het enige, want video kan ook een belangrijke rol spelen bij het krijgen van e-mail adressen voor je e-mail marketing. Een opt-in pagina waar ook gebruik wordt gemaakt van video krijgt bijvoorbeeld meer leads (lees: e-mailadressen) dan een opt-in pagina zonder e-mail. Dit kun je zelf met A/B-testen ondervinden. Daarmee kun je ook experimenteren of een vlog of bedrijfsvideo beter werkt voor het genereren van leads.

Meestal krijgen mensen na zo’n opt-in toegang tot een e-book of gratis online cursus. De video speelt dan een belangrijke rol in de overtuiging om je e-mail adres af te staan.

De inhoud van een dergelijke video kan bijvoorbeeld een sneak peek zijn van de online cursus, zoals de eerste 10 minuten van een online les.

E-mail vragen voor video

Wat je ook kunt doen is juist pas toegang geven tot een video nadat mensen hun e-mail adres hebben gegeven. Deze strategie wordt vaak toegepast door mensen die al veel video’s plaatsen op YouTube en hun website, maar de ultieme video met de meest waardevolle informatie pas geven nadat mensen hun e-mail adres hebben afgestaan.

Als je het helemaal slim wilt aanpakken vraag je halverwege de video om een e-mail adres. Geïnteresseerde mensen vullen die dan sneller in om de video af te kijken.

Video in je e-mail marketing

Video’s kunnen ook zonder de video belofte gebruikt worden in e-mail marketing. Veel e-mail marketing programma’s bieden de mogelijkheid om video te integreren in je e-mail bericht. Je kunt daarmee mensen de optie geven om bijvoorbeeld de informatie uit de video te halen of uit de tekst. Dit kan erg interessant zijn voor mensen die niet van lezen houden.

Daarnaast kan de video de tekst ook versterken in plaats van vervangen. Hierdoor krijgt je video-campagne extra kracht om mensen aan te sporen zaken met je te doen.

Bij de video in je e-mail marketing heb je al meer ruimte voor de inhoud dan bij de video voor het verzamelen van e-mails. Testemonials en productvideo’s kunnen hier een grotere rol spelen.

Wil je meer weten over het maken van video’s voor je online marketing? Neem dan contact met ons op.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *