Interactieve video voor in je reclame campagnes

De interactieve video lijkt vooral nuttig te zijn voor het onderwijs, maar hij is ook nuttig voor het maken van reclame. Door de interactieve video zijn mensen bewust met je merk bezig waardoor er sneller een band met je bedrijf wordt opgebouwd. Hierdoor positioneer je jezelf beter en wordt het waarschijnlijker dat jouw product ook echt gekocht wordt.

Now I’m committed to it

Het voordeel van een interactieve video is dat mensen actief moeten meewerken om de content te zien. Er moet geklikt en gekeken worden om optimaal te genieten van jouw video. Als er eenmaal geklikt is, is er een mini commitment gemaakt. Er is door de kijker moeite gestopt in jouw filmpje.

Hoe meer kliks en draaibewegingen (bij 360 graden video’s) er gemaakt zijn, hoe langer de kijker aan je video gekluisterd is en hoe groter de kans wordt dat er gehoor wordt gegeven aan de call to action.

Dit is ontzettend waardevol als je wilt dat mensen zich inschrijven voor je nieuwsbrief, je pagina op Facebook leuk vinden of zelfs een afspraak met je maken. Op deze manier is je interactieve video een belangrijk onderdeel van je marketingmix en het genereren van leads.

Verschillende typen interactieve video

Je kunt meerdere soorten interactieve video’s maken, namelijk een video met beelden uit meerdere kijkpunten, een video met keuze menu’s, video met vragen, video die interactie heeft met de website.

Een video met een keuzemenu kan nieuwsgierigheid opwekken en ervoor zorgen dat mensen aan je video(s) gekluisterd blijven.

Voorbeelden van interactieve video’s

Philips heeft ook een leuke interactieve video waarbij je meerdere scenario’s kunt bekijken afhankelijk van de stijl van de baard. Dit is een typisch voorbeeld van een interactieve video met keuzemenu. Bovendien laat deze video ook goed zien wat de mogelijkheden zijn van het product van Philips.

Een video met vragen is goed als leermoment, maar kan je ook nieuwsgierig maken. Deze video van Disney is heel geschikt voor het laatste doel. Daarbij geeft deze interactieve video je ook het gevoel dat je lijkt op iemand van de show. Het gevoel dat je bij het bedrijf hoort en “trouw” wordt aan het merk begint hiermee.

YouTube is een eenvoudig kanaal om je content op de plaatsen, maar als jij je interactieve video op je eigen website plaatst word je sneller gevonden op Google. Daarbij kun je de video ook interactie geven met je website. Door klikbare buttons waardoor de kijker op andere delen van de website komt.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een interactieve video voor jouw bedrijf? Neem dan vooral contact met ons op.

Bronnen:

http://www.jeffkorhan.com/2014/03/relationship-selling-is-a-commitment-process.html

 

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang wekelijks waardevolle tips over het effectief inzetten van videocommunicatie en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *