Hoe Wehkamp succes oogst met een vlogkanaal

wehkamp_vlog

Al jarenlang is Wehkamp zeer vooruitstrevend op het gebied van online marketing. Ook video behoort bij Wehkamp tot een belangrijk onderdeel van de marketing en communicatiestrategie.

Sinds kort is er een nieuw kanaal opgericht. Het kanaal Simply Stylish. Aan de hand van diverse thema’s worden er video’s met tips en trends getoond, waarbij er gebruikt wordt gemaakt van de producten die Wehkamp verkoopt. Deze video’s worden door zes zogenaamde “vloggers” gemaakt. Een vlog is een blog maar in plaats van tekst wordt er video gebruikt.

De vloggers die Wehkamp heeft geselecteerd hebben allemaal een groot publiek.

Een mooie manier van Wehkamp om beleving bij een bepaald product te creëren en een prachtig voorbeeld hoe waardevol video kan zijn. Als kijker zie en hoor je hoe de producten in de praktijk worden gebruikt.

Wehkamp maakt een onderscheidt tussen de video’s die de vloggers maken en de video’s die door Wehkamp zelf worden geproduceerd. Van tijd tot tijd plaatst Wehkamp haar eigen video’s ook op het kanaal en profileert zich daarmee weer als professionele organisatie. Dankzij de video’s wordt kennis opgedaan of een probleem opgelost. Op een ongedwongen manier maakt de klant kennis met de producten van Wehkamp.

Hiermee bereikt Wehkamp dankzij de video’s een groot publiek die ook daadwerkelijk interesse heeft.

De kracht van video zorgt voor een positieve verbintenis tussen de klant en Wehkamp. Dit leidt tot positieve merkbeleving en uiteindelijk tot meer omzet.

Bedrijven die nadenken hoe video strategisch ingezet kan worden zullen een grote voorsprong hebben op andere bedrijven op het gebied van marketing. Het voorbeeld van Wehkamp benadrukt dit.

Meer informatie over deze vlog zie je op het kanaal van Wehkamp

Wil je meer weten over de voordelen van videocommunicatie?

Schrijf je dan je dan in ontvang naast wekelijke tips het  gratis  onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Wil je direct een persoonlijk advies? Of wil je een videoproductie laten maken? Neem dan contact met ons op.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *