Hoe video de wereld verandert!

Allereerst wens ik iedereen een heel gezond, gelukkig en zakelijk goed 2012 toe!

Het leek mij leuk om direct maar eens met een zeer interessant onderwerp te komen die tot nadenken zet.

Een van mijn favoriete sites is TED.com. Waarom? Omdat deze site aangeeft hoeveel impact video heeft. Ik ben blijkbaar niet de enige want het merk TED is inmiddels in vele landen een begrip. Wat is er bijzonder aan TED?  De organisatie deelt kennis door middel van video. Alsof je zelf in de zaal zit, luister je naar sprekers die zeer interessante onderwerpen te vertellen hebben.

De impact van deze kennis sessies is veel groter dankzij video. Omdat beeld laat zien hoe mensen in de zaal reageren, hoe de spreker beweegt, hoe hij vertelt etc. Alsof je er zelf bij bent. De impact van beeld en geluid is vele malen groter dan alleen tekst.

In een boeiend verhaal vertelt Chris Anderson (in juli 2010) over de enorme impact van webvideo.  En hoe webvideo de wereld aan het veranderen is. Het leek me wel leuk om deze kennis met je te delen.  Let ook even op het jaartal 2010 en wat er nadien al is verandert!

Natuurlijk had ik zelf ook over dit onderwerp een video kunnen maken. Maar het leek me juist wel eens goed om je te laten zien hoe het er in de VS aan toe gaat. Doorgaans zijn ze daar op internet (marketing) een aantal jaren verder dan wij.

De video is weleenswaar in het Engels maar je kunt gewoon de Nederlandse ondertiteling kiezen. Echt de moeite waard om bekijken en dan daarna te gaan bedenken welke rol video voor jou en je business zou kunn hebben.

Bekijk de video:

Ik hoop dat deze video je inspireert.  Je ziet ook wat de kracht van video en de kracht van een community is. Zou je mij een plezier willen doen en deze link doorsturen, like of tweeten naar personen waarvan jij denkt dat dit interessant voor is? Ik zal dan je over enige tijd laten weten welk effect dat heeft gehad op mijn blog. Alvast heel erg bedankt!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *