Hoe Coolblue structureel videomarketing toepast

Hoe je zeer succesvol kunt zijn dankzij de inzet van videomarketing, bewijst wel Coolblue.

Coolblue is een voorbeeldbedrijf in vele opzichten. Met meer dan 192 webshops en 300 medewerkers is het een van de meest succesvolste internetondernemingen van Nederland. Het bedrijf heeft diverse grote prijzen in de wacht gesleept.

Dit hebben ze mede te danken aan videomarketing. Lees hier verder hoe ze dat gedaan hebben.

Dankzij de inzet van video is de naamsbekendheid gigantisch toegekomen en de verkopen significant gestegen. Per week worden 100 video’s geproduceerd voor Coolblue. Pieter Zwart, oprichter van Coolblue, noemt de video’s  ” meningdragende content”.  Potentiele klanten bekijken de video’s, waarderen de informatie en worden fan. En een fan gaat kopen! Pieter Zwart vertelt hoe videomarketing strategisch wordt toegepast  binnen Coolblue.

Bekijk hier het gehele interview die Tony Loorbach, succesvolle internetmarketeer, onlangs had met Pieter Zwart.

NB: Deze video is niet door ons geproduceerd, het gaat ons in dit geval puur om de inhoud.

Een productspecialist met echte passie en kennis legt de eigenschappen uit van het product. Het is net alsof je in een fysieke winkel bent. Alleen het verschil is dat het product wordt besproken op basis van haar kenmerken. Het product wordt je in dit geval niet ” aangesmeerd”.

Naast het feit dat de video’s op de site van Coolblue staan, worden ze ook allemaal op Youtube geplaatst. Youtube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld. Doordat Coolbue veel video’s heeft geplaatst, is na een zoekopdracht van een electronica product, vrijwel altijd een Coolblue video in de zoekresultaten te zien.

Wanneer je als bedrijf verder wilt groeien dan is het structureel gebruik van video inmiddels een must geworden!

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

 

 

One thought on “Hoe Coolblue structureel videomarketing toepast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *