Het voordeel van unboxing video

unboxing1Je hebt unboxing video’s en je hebt unboxingunboxing video’s. Er zijn twee categorieën te onderscheiden, namelijk de unboxing video van de fan of consument en de unboxing video van de fabrikant of retailer. Beide video’s zijn erg populair op social media en beide video’s geven op hun eigen manier ruimte voor een review van het product.

De naam van een unboxing video zegt al een beetje wat het inhoudt. Je maakt namelijk een film van het uitpakken van een product en je eerste mening over het product. Vaak wordt er ook gelijk een gebruiksdemo gemaakt van de eerste instellingen of handige tools, zoals bij het unboxen van een smartphone.

Zakelijke unboxing video

Bij zakelijke unboxing video’s wordt het product niet altijd letterlijk uitgepakt, maar worden nieuwe producten uitgebreid getoond. In de presentatie worden extra functies en gadgets duidelijk gemaakt.

De unboxing video kun je ook verspreiden op allerlei social media waardoor de zichtbaarheid van je producten vergroot wordt. Daarbij wordt de video ook zichtbaar bij de zoekmachine resultaten naar het product. Dus winst op social media en Google.

Een ander voordeel is dat de unboxing video de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product laat zien.

Unboxing video´s kunnen in principe voor elk product gebruikt worden. Op social media, zoals Youtube, staan veel unboxing video´s voor technische producten en kosmetische producten. Niet alleen de fans plaatsen deze video’s. Fabrikanten en retailers plaatsen ook unboxing video´s om producten aan de man te krijgen.

Unboxing video’s in Nederland

Uitpakvideo´s worden al veel gebruikt door Amerikaanse bedrijven en steeds meer Nederlandse bedrijven gebruiken unboxing video´s, zoals Coolblue en Plasma-Discounter. Zij geven extra informatie over hun producten. Plasma-Discounter geeft bijvoorbeeld aan in welke inches de televisies te krijgen zijn en welke andere opties er op het apparaat zitten.

Met een unboxing video informeer je de kijker over de mogelijkheden van het product en kun je de kijker inspireren tot een grotere aankoop.

In Nederland worden de unboxing video’s tot nu toe dus vooral voor technische voorwerpen gebruikt. Dit is erg handig om te laten zien hoe een apparaat werkt en op welke manier je hem moet aansluiten of instellen om van alle voordelen gebruik te maken.

Bekijk hieronder een voorbeeld:

Unboxing video laten maken

Als retailer en fabrikant is het niet alleen belangrijk om de betrouwbaarheid en kwaliteit van het product te laten zien in een unboxing video, maar ook de betrouwbaarheid en kwaliteit van de service die je zelf levert.

Als je de unboxing video’s van bedrijven bekijkt zie je dat de omgeving netjes is, de belichting klopt en dat het verhaal de beelden ondersteunt. Daarbij komt altijd de huisstijl terug en een call to action naar de kijker om naar de website te gaan voor de bestelling. De video moet dus naast het product ook het gevoel van het bedrijf overbrengen. Het is dus belangrijk om de productie uit te laten voeren door een professioneel bedrijf die ervaring heeft in het plaatsen van dergelijke unboxing videos.

Plasma-Discounter heeft het geluk dat Tom Coronel, ook bekend van RTL 7, de presentatie van de unboxing video’s op zich kan nemen. Een bedrijf gespecialiseerd in het maken van video’s kan je adviseren hoe je zelf de presentatie kunt uitvoeren of dat hulp van een acteur of presentator nodig is.

Wil je meer weten over unboxing video’s laat het weten in een reactie.

Of

Welke unboxing video vind jij het prettigst? Die van een fan of retailer?

Of

Wil je meer weten over een unboxing video? Laat het ons weten.

 

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Wil je direct een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *