Het IJS van Assen

2016 is het laatste jaar dat de ijsbaan in Assen open is voor publiek.
Maar als schaatstempel van Drenthe heeft de kunstijsbaan vele mensen vele jaren schaatsplezier gegeven en werden er grote kampioenschappen verreden. Waaronder het WK allround in 1982 waarbij Hilbert van der Duim wereldkampioen werd onder het oog van 30.000 toeschouwers. Schaatsverenigingen geven tot aan vandaag training aan toekomstig talent. Tijdens recreantenavonden zijn er schaatsliefhebbers uit alle windstreken in verschillende groepen die, zonder dat ze elkaar echt kennen, al jaren op vaste avonden hun rondjes maken. De sfeer: altijd gemoedelijk, iedereen wordt gegroet en elkaar uit de wind houden.

Grote wedstrijden worden er amper meer gereden, maar ooit werden in Assen grote kampioenschappen georganiseerd en er werden scherpe tijden neergezet. Deze tijden zijn allang voorbij. Maar nu komt er ook voor al die andere liefhebbers een einde aan een tijdperk.

Laten we een tribute maken aan de ijsbaan. Laten we oude helden nog één keer hun rondje schaatsen. Laten we nog één keer een overvolle trainingsavond in beeld brengen. Laten we schaatsliefhebbers in beeld brengen die herinneringen aan de oude tijd weer naar boven laten komen. Laten we nog één keer de kijkers meenemen naar…… het IJS van Assen.

Enorme waardering voor de medewerking van Hilbert van der Duim aan deze productie.