Heeft jouw onderneming een strategisch videoplan?

onderneming_strategisch videoplan

Als uit diverse onderzoeken blijkt dat in 2018, 84 procent van het  dataverkeer uit online videocommunicatie bestaat, wordt het dan niet tijd dat je als bedrijf gaat nadenken hoe je video als communicatiemiddel inzet? Wanneer je uitgaat van de kracht van video  dan is het bepalen van een strategie een must om ervoor te zorgen dat je tot goede resultaten komt.

Toepassingen van video

Video kun je voor diverse doeleinden toepassen. In hoofdlijnen bij:

Elke onderdeel heeft natuurlijk zijn eigen doelstelling maar de aanpak kan  overeenkomen. Zo zal je je moeten afvragen wat het specifieke doel is wat je wilt bereiken en hoe video dit doel kan ondersteunen.

Video is een middel

Video blijft een middel en is geen doel op zich!  Wij horen regelmatig  ” we willen graag een video”. Maar wanneer er vervolgens doorgevraagd wordt  waarvoor deze video gebruikt gaat worden dan is het antwoord niet specifiek genoeg. Wanneer je niet specifiek kunt zijn hoe kun je  dan  je doel bereiken?

Daarom is het van belang dat je een strategisch videoplan opstelt.  In het plan zorg je voor concrete zaken zoals:

Wat willen we bereiken, wie willen we bereiken.

Welke video’s gaan we inzetten en hoe zorgen we ervoor dat de video’s ook worden bekeken door de doelgroep? Wanneer je dat hebt vastgesteld kun je verder gaan met het bepalen van de inhoud van elke video. Zorg ervoor dat je bij iedere video goed afvraagt of het past bij je strategie.

Het is van belang dat je plannen deelt met je videoproductiebedrijf. Zij kunnen je adviezen geven en je kunt samen  werken aan het jaarplan . Wanneer je op deze manier bezig bent met het inzetten van video in je communicatie dan ben je vrijwel verzekerd van succes!

Wil je meer weten over de voordelen van videocommunicatie?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang  gratis  het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Wil je direct een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *