Epic video content marketing: Oftewel hoe val je op?

Content marketing is in de online wereld steeds belangrijker. Content marketing is een middel van het verspreiden van informatie via websites, social media en andere online middelen die waarde bieden aan de ontvanger van de content. Door deze content kan een bedrijf, ook in de B2B branche, zich positioneren als een betrouwbare partner. Maar hoe maak je de content nou epic. Oftewel hoe val je op en maak je jouw content uniek en stijg je boven de rest uit.

Waardevolle informatie wordt over het algemeen gezien als informatie die nuttig, relevant, actueel en aantrekkelijk is.

In content marketing is er wel een verschil met de traditionele marketing. In plaats van verkopen ben je al bezig met het helpen van mensen. Hierdoor zijn marketingdoelen vaak anders dan “omzet verhogen”, maar uiteindelijk is dat wel wat er gebeurt.

Video voor epic content marketing

Video kan een belangrijke rol spelen in het maken van epic content marketing. Door de extra toevoeging van video biedt je de ontvanger meer dan alleen tekst. Bovendien is video op veel internetkanalen te plaatsen, zoals op je website en op diverse social media.

360 graden video: Epic rondleidingen

Met een 360 gragden video kun je je video  toch wel epsich maken. Er zijn nog maar weinig bedrijven die hiervan gebruikmaken en dat is zonde. Door een 360 graden video bied je de kijker de ruimte om zelf te bepalen wat hij/zij ziet.

Hierdoor is dit een ideale tool om een rondleiding te geven op een locatie, zoals een fabriekshal, evenement, kantoor, racebaan, zwembad, wandelroute, hotelkamer of meer. De mogelijkheden van de 360 graden video zijn eindeloos.

Interactieve video: de consequentie van de keuze

Een andere manier om mensen te helpen met content marketing is door ze te confronteren met consequenties van hun keuze. Door een interactieve video kun je verschillende verhaallijnen laten zien na het nemen van een keuze.

Het lijkt bijna op een videospel.

Hierdoor laat je de mogelijkheden van je dienst of product zien.

Instructievideo: een waardevol hulpmiddel

Content marketing wordt vooral gebruikt om goed gevonden te worden in zoekmachines en zodat mensen de content ook delen op social media. Door epic content te maken wordt de kans op delen alleen maar groter.

Een instructievideo is een erg waardevol hulpmiddel. Het maakt niet uit of het een instructie is voor het gebruik van een computerprogramma, een work-out, het verwisselen van een autoband of totaal wat anders. Als de instructie maar past bij de dienst of het product van jouw bedrijf.

Epic content marketing met emotie

Een ander belangrijk onderdeel om je content epic te maken is door emoties bij de ontvanger op te roepen. Video is hiervoor uitermate geschikt. Emoties kunnen door acteurs, dieren, muziek en door een goed verhaal worden opgeroepen.

Uit onderzoek blijkt dat de nuttigheid van de content en de emotie die het oproept een belangrijke factor is voor mensen om een bericht te delen. Door video toe te voegen aan je marketing content wordt de kans op een viral veel groter.

 

Epic content marketing infographic

 

Wil je meer weten over het laten maken van een epic video voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op.

Bronnen:

http://www.emeraldinsight.com/doi/abs/10.1108/JRIM-02-2014-0013

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/pa.1471/full

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *