Emotie en beleving in video: Wat levert het op?

belevingenemotieinvideo

Het komt allemaal neer op beleving en emotie.
Iemand kan een sterke beleving hebben bij het kijken van een video. Dit kan komen door dat degene zich bijvoorbeeld identificeert met mensen die in de video voorkomen, of dat in de video een bepaald onderwerp ter sprake komt wat de kijker erg interesseert. Deze beleving kan vervolgens leiden tot een bepaalde emotie. Muziek kan een sterke factor zijn in de versterking van deze emotie.

Emotie en beleving in de FVEH Aftermovie’s

Wij sponsoren met Bedrijfsbeeld voor de vierde keer het evenement Fiets voor een huis. Honderden mensen beklimmen de Galibier en zamelen daarmee geld in voor kansarme gezinnen in Bangladesh. Met Bauke Mollema als ambassadeur elke keer een bijzonder evenement!

Voor ons als Bedrijfsbeeld is de uitdaging op dat moment om de beleving van de deelnemers vast te leggen op onze camera’s en deze vervolgens via de aftermovie opnieuw naar voren te brengen. De vorige edities zijn duizenden keren bekeken. Ook deze editie is nog maar net online, maar inmiddels massaal gedeeld op social media. Wij weten dat er veel mensen enthousiast zijn geworden na het zien van de video’s. Een goed voorbeeld dus hoe emotie in video kan werken en hoe je mensen enthousiast kunt maken over je onderwerp!  Wij zijn benieuwd wat jouw gevoel is bij het bekijken van deze video.

Bekijk hier de Aftermovie van Fiets voor een huis 2015:

Productie:Bedrijfsbeeld

Het werkt!

Dankzij onze video’s zijn mensen enthousiast geworden om ook geld in te gaan zamelen en mee te doen met dit evenement. Inmiddels zijn er meer dan 3000 huizen gebouwd in Bangladesh. Wij zijn blij en trots dat we onderdeel uit mogen maken van dit evenement en ons steentje hebben kunnen bijdragen. Voor ons weer een groot bewijs dat video, mits natuurlijk op de juiste manier is geproduceerd, werkt!

Beleving en video zakelijk inzetten.

Video is een prachtig middel om een bepaalde beleving over te brengen. Bijvoorbeeld de sfeer van een bedrijf. Wil je graag zakelijk overkomen of juist heel losjes. Vrolijk of serieus. Door middel van video kun je de beleving rondom een nieuw product of dienst op een originele manier weergeven en daarmee je imago van je product of merk enorm versterken. Vele grote bedrijven hebben hier in het verleden dankbaar gebruik gemaakt.

Waar moet je op letten?

Er is 1 nadeel aan video in combinatie met emotie. Het valt wel te sturen, maar je kunt mensen nooit dwingen om de emotie te laten voelen. Oftewel het onderwerp moet wel sterk genoeg zijn wil het de mensen kunnen bereiken. Emotie kun je ook niet overdrijven. Oftewel, leg het er niet te dik bovenop. Maakt het niet dramatischer dan het is werkelijkheid is. Probeer het puur te houden en kies een sterk onderwerp. Het publiek kijkt hier dwars door heen, wat uiteindelijk averechts werkt. Emotie is ook niet in te zetten bij elke video, het onderwerp moet zich er simpelweg voor lenen. Met de juiste finetuning kun je de juiste snaar raken bij je publiek met als gevolg een succesvolle video.

 

Wil jij meer weten over emotie, beleving en video? Neem dan vooral contact met ons op.

 

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang wekelijks waardevolle tips over het effectief inzetten van videocommunicatie en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

3 thoughts on “Emotie en beleving in video: Wat levert het op?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *