De kracht van video op social media

eventvideoVideo is emotie en emotie wil je graag delen. Dat is de reden dat video’s vaak goed worden bekeken en gedeeld worden.

Welke video’s worden vaak gedeeld?
Grappige en shockerende video’s staan spreekt het publiek het meest aan en worden vaak gedeeld.
Blijkbaar vindt men het interessant om content te delen met anderen. Social media speelt bij deze verspreiding een hele grote rol. Daarnaast maakt social media het heel gemakkelijk voor de gebruiker om content te delen.

Hoe zit dat met zakelijke video’s?
Allereest zijn zakelijke gerichte video’s minder populair dan video’s die zijn gemaakt voor de consument. Desalniettemin kun je als bedrijf strategisch nadenken over hoe je toch video’s kunt maken die potentie hebben om gedeeld te worden. Als voorbeeld neem ik een verslag van een event.
Stel: als bedrijf heb je een prachtige dag georganiseerd voor potentiële klanten of je hebt een jubileum te vieren met je bedrijf. Wanneer je deze dag vastlegt op video, kunnen dezelfde dag potentiële klanten deze video nog eens bekijken. Ze ervaren de dag dan nog een keer. Ook kan dezelfde video gebruikt worden om juist de groep die er niet was te laten zien hoe indrukwekkend de dag was.

Bekijk hier een voorbeeld:

Een ander voorbeeld is een verslag van een event waar veel deelnemers bij betrokken zijn. De deelnemers zijn enthousiast en omdat men ook enthousiast is over de video wordt deze veel gedeeld op social media.

Er zijn wel een paar voorwaarden verbonden aan een dergelijke video.

Zorg dat het kort en bondig is, het is een impressie en niet een herhaling van de hele dag. Think outside the box, probeer iets unieks te laten gebeuren in beeld om op deze manier, op een originele manier, je boodschap over te brengen. Breng eventuele commercie op een niet dwingende manier in beeld, verweef het op een creatieve manier. Leg van te voren vast wat de belangrijkste onderwerpen zijn die je in beeld wilt (laten) brengen. Zorg dat de video prikkelt en zorg ervoor dat er veel diversiteit aan publiek in beeld is te zien. Kortom zorg voor een aantrekkelijke professionele video met een inhoud die interessant is voor een brede doelgroep. Dat doet het namelijk altijd goed bij het delen.
Bedrijfsbeeld geeft u graag advies voor het maken van een professionele eventvideo.

Wij gaan er trouwens even 14 dagen tussenuit wegens vakantie. Houdt ons blog in de gaten en geniet van het mooie weer!

 

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Wil je direct een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *