De kracht van een korte video

kracht van korte video

Een aantal jaren geleden was een online video van 10 minuten nog redelijk kort in vergelijking met bijvoorbeeld traditionele video’s of speelfilms. Tegenwoordig is dat anders. Een lange video wordt domweg niet meer uitgekeken. Natuurlijk zijn er onderwerpen die je langer dan enkele minuten zullen boeien.

Maar wanneer we het hebben over zakelijk gerichte video’s zoals productpresentaties, bedrijfspresentaties en instructievideo’s dan zijn wij van mening: Less is more!

Wij vragen vaak aan onze klanten om eerst na te denken welke boodschap ze willen overbrengen.

Daarnaast vragen wij hen vaak om in maximaal 120 woorden op te schrijven wat deze boodschap is. Een vuistregel die wij hanteren is dat 120 woorden ongeveer 1 minuut aan voice-over tijd is. Het is voor velen een uitdaging om deze boodschap binnen 1 minuut te vertellen.

Door deze werkwijze te hanteren lukt het vaak om door te dringen tot de kern en uiteindelijk soms lappen tekst van honderden woorden terug te brengen naar een boodschap die slechts 1 minuut duurt. Op basis van deze informatie gaan we vervolgens bepalen wat de inhoud van de video gaat worden.

Wanneer je deze stappen goed neemt dan zul je zien dat je video’s kort en krachtig worden en veel beter door je doelgroep zullen worden bekeken, waardoor uiteindelijk je boodschap veel beter overkomt.

Wil je tips hoe je video’s kort en bondig kunt houden? Neem dan contact met ons op.

 

Wil je meer weten over de voordelen van videocommunicatie?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *