Evenementvideo, het middel voor de promotie van je evenement

evenementvideo

De eventvideo, het ideale middel voor de promotie van je evenement
Elk evenement heeft een doel. Een evenement kan gebruikt worden voor het lanceren van een nieuw product, voor netwerken of het kan bezoekers inspireren. Evenementen geven een prettig groepsgevoel. De sfeer en inhoud van een evenement kun je vastleggen en doorgeven door middel van een evenementvideo. Op die manier kun je mensen enthousiasmeren om naar het volgende event te komen of bezoekers van het evenement de dag opnieuw laten beleven.

EVENT: N31 Harlingen samen 1 weekend

Hoe krijg je veel exposure?
Om de video snel veel exposure te geven is het belangrijk om de video op meerdere kanalen te delen en te verspreiden. Dus op meerdere social mediakanalen, zoals Facebook en YouTube, op je eigen website, via email en je kunt hem delen naar eventueel geïnteresseerde pers. Denk daarbij ook aan de doelgroep van je evenement. Het is belangrijk dat je samenwerkt met een professioneel bedrijf die in staat is de video snel te kunnen monteren, zodat de video binnen een paar dagen verspreid kan worden. Bedrijfsbeeld heeft veel ervaring met evenementen en is in staat dezelfde dag nog een video te monteren zodat deze snel verspreid kan worden.

De juiste emotie in de video
Voor branding in een video is het inspireren of het overbrengen van een bepaalde emotie van belang. Je wilt dat mensen bij jouw merk een bepaald gevoel ervaren.
Het is belangrijk dat er voldoende ingrediënten aanwezig zijn en dat de mix daartussen ideaal is. Het eindresultaat dient altijd dynamisch en krachtig te zijn met een lengte die past bij de doelgroep en het evenement. Muziek is een belangrijke start voor de emotie.

Goede voorbereiding
Om het juiste resultaat te verkrijgen is een goede voorbereiding van belang. Je bepaalt eerst je doelgroep, wat je wilt overbrengen en voor wie de video geschikt is. Wat je gaat opnemen bepaal je het liefst aan de hand van een script.

Weet wat er gaat plaatsvinden tijdens een evenement. Welke sprekers zijn er en wie ervan wil je interviewen.
Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je de juiste aantrekkelijke beelden kunt opnemen die passen bij wat je wilt overbrengen.

Muziekkeuze is heel belangrijk, muziek en beeld moet op elkaar afgestemd worden. Dit moet met elkaar corresponderen. Dan pak je de beleving en de emotie ook beter.

Een aftermovie vertonen tijdens het Evenement
De presentatie van een video kan al gebeuren tijdens het evenement, mits de juiste voorbereidingen zijn getroffen. Op die manier kan de video het evenement een extra dimensie geven om het gevoel van de dag te versterken of om het evenement op een unieke manier af te sluiten. Een goed voorbeeld is het event fiets voor een huis wat wij met Bedrijfsbeeld al enkele jaren sponsoren.
Deelnemers beklimmen per voet of per fiets de Galibier in Frankrijk. Elke deelnemer heeft minimaal 1000 sponsorgeld opgehaald. Van dit geld worden huizen gebouwd voor kansarme gezinnen in Bangladesh. Door een goede voorbereiding weten we precies welke scenes we willen vastleggen. Door alleen de beelden te maken die nodig zijn, zijn wij in staat om nog dezelfde dag de video te monteren en tijdens de afsluiting te vertonen. De deelnemers herbeleven de dag op unieke wijze. Zeker als je ervoor zorgt dat je de juiste afspeelmiddelen tot je beschikking hebt. Dus een goed groot scherm, heldere beamer en perfect geluid. Vervolgens zorgen we ervoor dat de video snel online beschikbaar is wat kan zorgen voor een enorme exposure.
Aftermovie Fiets voor een huis 2017:

Video na het evenement verspreiden
Ook na het evenement wil je dat mensen de video zien. Het is dan heel belangrijk om alle middelen in te zetten die er zijn om zoveel mogelijk exposure te behalen.

Video in de pers
Als je wilt dat de video in de pers terechtkomt is het wel handig om lokale organisaties die dit soort zaken op pakken te benaderen. “We hebben een video gemaakt met interessante nieuwswaarde”
Die pers kan heel lokaal zijn, van een website voor nieuws uit een specifiek dorp tot landelijk. Dit hangt af van het doel van het evenement en het publiek waarvoor het evenement bedoeld was.
We zien ook vaak dat nieuwswebsites een evenementvideo oppikken. Door de nieuwssites persoonlijk te benaderen krijg je je content nog sneller en beter onder de aandacht.

Video op social media
Als je de video van het evenement op social media deelt merk je vaak snel dat bezoekers het bericht leuk vinden. Zeker wanneer er veel mensen zichzelf herkennen of wanneer mensen graag willen laten weten aan hun volgers dat ze aanwezig waren bij het evenement.

Video in de e-mail
Ook e-mail marketing is van belang voor extra exposure. Maak gebruik van een de adressen van je deelnemers of stuur de video in de mail door naar je klanten.
Ongeacht waar je de video verspreid zet er altijd een beschrijving bij wat het inhoudt en zorg voor de juiste thumbnail.
Wil je hulp bij het (laten) maken van een evenement video? Neem dan vooral contact met ons op.
Wij denken graag met je mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *