Crowdfunding laten slagen met video

Keyboard with Crowd Funding Button.Financiering voor een project is erg lastig. Crowdfunding is steeds vaker de oplossing die voor de financiering gevonden wordt. Crowdfunding komt vooral in het nieuws als het voor het goede doel is. Giro 555 is in Nederland de bekendste manier van crowdfunden.

Daardoor kan het lijken of crowdfunding alleen bedoeld is voor projecten waar mensen een goed gevoel van krijgen, maar niets is minder waar. Crowdfunding is bedoeld voor alle projecten waar je financiering voor nodig hebt. Ook wetenschappelijk onderzoek in de VS wordt steeds vaker betaald met geld dat is opgehaald met een crowdfunding actie.

Vooral voor projecten waarbij het lastig is om een investeerder te vinden kan crowdfunding de oplossing zijn.

In de VS heeft crowdfunding een steeds grotere plaats in de financiering van start-ups en van projecten. In 2011 heeft in Amerika één crowdfundwebsite al bijna 100 miljoen dollar opgehaald voor verschillende projecten, kun  je nagaan hoeveel dat vier jaar later is. In nederland staat crowndfunding inmiddels volop in de belangstelling. Het wordt gezien een belangrijk alternatief voor financieringen bij banken.

Crowdfunding biedt naast geld ook publiciteit aan je start-up of project nog voordat dit plaatsvindt. Hoe eerder je de connectie met het publiek maakt, hoe groter de kans dat de crowdfundactie succesvol is. Bovendien kan dit ook de relatie met je doelgroep of investeerders versterken waardoor je markt nog voor het project of de start-up beter en sneller bereikt wordt.

Bekijk hier een korte video-uitleg over Crowdfunding

Video is het beste voor Crowdfunding succes

De publiciteit kan via geprinte media, social media en uiteraard televisie. Meestal kun je op je crowdfundpagina tekst plaatsen en een video. Video is daarbij het belangrijkste middel om het publiek aan te spreken om een donatie te maken. Crowdfundingacties met video hebben op de site alleen al 10 procent meer kans om een donatie te krijgen.

Als de video ook verspreid wordt op andere media wordt de kans op het slagen alleen maar groter.

Het is dan ook niet raar dat maar liefst 86% van Amerikaanse crowdfundacties een video hebben ter ondersteuning van de actie. De video is ook een hulpmiddel om de aandacht van de pers te krijgen.

Die aandacht is ook medebepalend voor het behalen van je crowdfund doel.

De kans op succes wordt met 26% verlaagd als je geen video toevoegt op je crowdfundpagina. Spellingsfouten en te laat beginnen met nieuwsberichten hebben slechts voor 13 procent invloed.

De video is dus het belangrijkst voor het slagen van de crowdfundactie.

In de video moet ook de kwaliteit van je product of project duidelijk worden gemaakt. De kwaliteit is namelijk een van de belangrijkste factoren voor het behalen van het juiste bedrag. Dit is nog belangrijker dan de sociale netwerken van de oprichters van de actie.

Daarnaast moet in de video duidelijk gemaakt worden dat de mensen die het project of de start-up uitvoeren het aankunnen en voorbereid zijn op hun taak. Het was verrassend voor de onderzoekers dat amateurinvesteerders op bijna dezelfde dingen letten als professionals voordat ze een crowdfundactie steunen.

Wat verwacht jij van een video voor crowdfunding? Laat het weten in een reactie.

Bronnen:

http://www.researchgate.net/profile/Jarrett_Byrnes/publication/
http://dl.acm.org/citation.cfm?id=2468682
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S088390261300058X

 

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Wil je direct een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *