Creëer waarde met je videostrategie en scoor hoog in Google

hoog in google

De waarde van je product wordt vooral bepaald door hoe je product kan worden toegepast.

Een mooi voorbeeld van enkele merken die dit succesvol toepassen zijn Koopmans en Allerhande van Albert Hein. Google maar eens op “appelflap maken” en je ziet direct het filmpje van Koopmans verschijnen.

Het filmpje is een onderdeel van het Youtube kanaal van Koopmans. De filmpjes worden zeer goed bekeken en dat is een reden voor Google om de video’s hoog te waarderen. Met als gevolg dat het merk Koopmans direct verschijnt na het intypen van “appelflap maken” !

Door het bekijken van de video’s krijg je een positief merkgevoel en komt Koopmans in “ the top of mind”. Bij het kopen van ingrediënten zal Koopmans worden betrokken bij de keuze. Hetzelfde geldt voor Allerhande. Google maar eens op “oliebollen bakken” en de video van Allerhande verschijnt hoog in Google.

Bekijk hier een voorbeeld:

Dat de views prima zijn kun je wel zien aan de cijfers in Youtube. Allemaal gratis exposure ter waarde van vele duizenden euro’s! Bovendien blijft je merk na het zien van een video vele malen beter “ hangen” dan bijvoorbeeld bij een tekst alleen.

Natuurlijk moet je video wel een toegevoegde waarde hebben voor de kijkers. De genoemde voorbeelden spreken voor zich.

Zo kun je natuurlijk als bedrijf voorbeelden bedenken van toegevoegde waarde:

  • Hoe leg ik een tuinpad aan (wanneer je mooie stenen levert)
  • Waar moet je op letten bij diverse juridische zaken (wanneer je advocaat bent)
  • Hoe moet je een hond opvoeden (wanneer je voer produceert of een hondenasiel hebt)
  • Lekkere speciale recepten (wanneer je speciale ingrediënten verkoopt)
  • Hoe voer je het juiste sollicitatiegesprek (wanneer je een werving en selectiebureau hebt)

Je begrijpt er is genoeg te bedenken. Het gaat erom hoe je kunt laten zien wat je product voor een ander kan betekenen! Video is een prachtig middel om dit te laten zien. Geen ander middel kan dit!

De inspiratie voor dit artikel heb ik uit mijn eigen ervaring en via een artikel in Frankwatching. Dit vinden we wel zo netjes om te melden: http://www.frankwatching.com/archive/2012/06/04/online-videomarketing-3-strategieen-om-waarde-toe-te-voegen/

Hoewel wij de producties van Allerhande en Koopmans niet zelf hebben uitgevoerd, kunnen wij dergelijke producties perfect uitvoeren!. Heb je interesse om eens met ons van gedachte te wisselen over interessante videoconcepten voor je bedrijf, product en/of dienst? We maken graag een afspraak! Vindt je dit een leuk artikel? Wil je deze dan doorsturen naar anderen? Ik zou het ook leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat.

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *