Corporate video: De doelen en voordelen

corporate video

Voor organisaties is duidelijke communicatie erg belangrijk. De snelste en meest duidelijke manier om iets te communiceren is via de corporate video. Een corporate video kan door grotere bedrijven en organisaties gebruikt worden voor zowel de interne als externe communicatie. Het is goed voor het verbeteren van de bedrijfsidentiteit, het imago en daarmee ook de omzet die behaald kan worden.

Wat is een corporate video?

Een corporate video is een video waarin je jouw bedrijf of organisatie presenteert. In de video laat je zien wat je bedrijf doet en welke waarden voor het bedrijf van belang zijn in de bedrijfsvoering.

In deze video kun je ook werken met de emotie die bij jouw bedrijf past. Ben je een serieuze organisatie of kan er wel een grap vanaf? Hier kun je dus heel duidelijk het imago dat bij jouw organisatie past sturen en laten zien welk gedrag in jouw kantoren en winkels te verwachten is.

De voordelen van een corporate video

Deze corporate video is voor meerdere doeleinden te gebruiken. Je kunt hem gebruiken voor je interne communicatie en voor meerdere vormen van externe communicatie.

Voor de interne communicatie kan de video gebruikt worden om het gedrag van werknemers te beïnvloeden. Door een corporate video weten werknemers welke waarden van belang zijn en welk gedrag het bedrijf daarbij vindt horen. Hierdoor komen reclame-uitingen en het gedrag van personeel met elkaar overheen. Dit is erg belangrijk voor een positief imago.

Daarnaast is de corporate video ook te gebruiken voor de externe communicatie. Bijvoorbeeld als reclame-uiting of informerende uiting op de website van je bedrijf en diverse social media.

Tevens kan de corporate video gebruikt worden bij bedrijfspresentaties op evenementen.

Corporatie video: de doelen

Je kunt een corporate video voor verschillende doelen gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de kijker willen:

  • Emotioneren
  • Informeren
  • Inspireren

Emotie oproepen

Emoties zijn erg belangrijk bij het maken van een aankoopbeslissing. Afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent is het belangrijk om vertrouwen, plezier, hoop, ijdelheid of een andere emotie op te roepen.

De corporate video kan gebruikt worden om die emotie op te roepen om op die manier de beslissing om met jouw organisatie zaken te doen te bevorderen.

Bedrijfsprocessen

Een manier om kwaliteit en betrouwbaarheid uit te stralen is door een inkijk te geven in hoe de organisatie werkt. Door bedrijfsprocessen te laten zien informeer je jouw doelgroep (en ook nieuwe medewerkers). Klanten kunnen hierdoor een beslissing maken over het zakendoen met jouw organisatie. Als je bijvoorbeeld kleding verkoopt kun je laten zien dat de kleding niet in een slechte fabriek wordt gemaakt en dat medewerkers goed behandeld worden om de gunfactor te vergroten.

Missie van het bedrijf

Een van de meest inspirerende corporate video’s is door te laten zien waar je heen wilt met je bedrijf. Welke toegevoegde waarde jouw organisatie heeft in het verbeteren van de wereld. Al is het maar door gebruik te maken van zonnepanelen. Door de toekomstvisie van het bedrijf te linken aan een maatschappelijke context is het mogelijk om een inspirerende corporate video te maken waardoor zowel intern als extern de motivatie om dat doel te behalen vergroot wordt.

Wil je meer weten over het laten maken van een corporate video? Neem contact met ons op, we helpen je graag.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *