Consequent zijn in video marketing

consequent_videomarketing

Consequent zijn in is soms lastig als je ook creatief wilt zijn. Daarom is het belangrijk om voor je bedrijf kernwaarden vast te stellen als het gaat om je video marketing campagne. Kernwaarden zijn erg erg belangrijk is voor de rode lijn van je merk en de daar bijbehorende video’s. De kernwaarden van je bedrijf bepalen de rode lijn van wat je vertelt en doet.

Video marketing campagne: Merkherkenning

Door die consequente lijn in je video marketing herkennen mensen op een gegeven moment je merk nog voordat je logo in beeld is verschenen. Wie kent de reclames van Telfort niet met de aan lager wal geraakte huisvader die door Telfort eigenlijk niet eens merkt dat hij erop achteruit is gegaan? Bij elke video komt hij weer terug. Of het nu gaat om telefonie of interactieve televisie. In deze reclames komen de kernwaarden goede service, betaalbaarheid en alle diensten die over een telefoon/internetlijn gaan terug.

Voorbeeld: video van Telfort:


Daarnaast is een duidelijke huisstijl ook van belang voor de merkherkenning. Telfort sluit elke reclame af met hun logo en een slogan. Dat is een onderdeel van hun huisstijl. Als ze elke keer een ander logo en slogan gebruiken kan dit verwarring opleveren over van wie die reclame nu is.

Coolblue heeft ook in hun video’s de huisstijl laten terugkomen. Die is niet alleen in de video’s te zien maar ook op al hun andere communicatiemiddelen, zoals de website. Zelfs de doos van het pakketje wat je ontvangt is vormgegeven in de huisstijl. Hierdoor herkennen website bezoekers direct de video’s van Coolblue. Consequent zijn tijdens een video marketing campagne

Het voorbeeld van Telfort laat ook zien dat ze consequent zijn in hun campagnes. Telkens wordt dezelfde setting gebruikt ook al gaan de berichten niet altijd over dezelfde dienst. Bij een campagne maak je meerdere video’s die een doel ondersteunen. Vraag je dus voor een campagne af:

  • Wat wil ik bereiken?
  • Wie wil ik bereiken?
  • Wat moeten de mensen weten na het zien van mijn video’s?

Met deze vragen maak je een campagne waarbij de video’s duidelijk aan elkaar verbonden zijn. Misschien passen ze allemaal bij dezelfde kernwaarde of dienst. Ze hebben allemaal dezelfde stijl en huisstijl. Door de consequente lijn kun je ook op social media, zoals YouTube, video’s groeperen. Ook kun je een aparte pagina op je website maken waar al deze video’s over hetzelfde thema of van dezelfde campagne bij elkaar staan. Elke video versterkt de vorige video en mensen raken niet in verwarring als het opeens over iets heel anders gaat of de stijl van de video opeens anders wordt. Hierdoor kunnen mensen sneller wegklikken waardoor het proces van overtuiging gestopt wordt.

Wil je meer weten over wat een video marketing campagne voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vooral contact met ons op.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *