Bedrijfsfilm laten maken voor leadgeneratie

lead generation (2)
Met een bedrijfsfilm erachter komen wat de interesses van je doelgroep zijn. Het is mogelijk. Lead generation is het verzamelen van interesses van potentiele klanten. Met die interesses kun je weer nieuwe promotiefilms voor je organisatie maken die daarop aansluiten.

Nu denk je vast: Hoe kan een bedrijfsfilm mijn organisatie daarbij van dienst zijn?

Een bedrijfsfilm hoeft niet altijd een promotiefilm te zijn. Educatieve video’s zijn vaak effectiever en dat soort video’s worden vaker bekeken dan promotiefilms. Dat komt doordat mensen, zowel zakelijk als particulier, een soort anti-reclameschild hebben. Je kunt de educatieve video van je bedrijf gebruiken om te laten zien hoe je iets doet, hoe processen werken en waarom daar een expert voor nodig is. Doordat je ze iets leert in plaats van verkoopt, doorbreek je het reclameschild.

Bekijk hier een voorbeeld hoe een nieuw type haakse slijper in gebruik genomen kan worden. Door de video te bekijken komt het merk van de slijper op een positieve manier in beeld.  Wanneer je een keer voor de keuze komt te staan welk merk slijper je wilt kiezen, dan weet ik zeker dat deze slijper bovenaan je lijstje staat!

 

Bekijk hier een voorbeeld van een instructievideo van de haakse slijper

Educatieve video voorwaarde

Met een educatieve video bouw je een betere band op met je potentiële klant, met als gevolg dat het gunnen van een eventuele opdracht eerder naar jou gaat dan naar een bedrijf dat alleen maar promotiefilms gebruikt.

Door de video’s op een afgeschermde plaats te plaatsen en het publiek bijvoorbeeld alleen toegang te geven nadat het emailadres is achtergelaten krijg je extra gegevens om een band met je potentiële klant aan te gaan.

Een andere methode voor lead generation is een goede afsluiting van de film waarbij je oproept tot reacties.

Kwaliteit is van belang

Omdat je contactgegevens en andere acties van je potentiële klant vraagt moet je wel kwaliteit leveren in de educatieve film die je toont. Met een camera op een smartphone kom je dan niet ver. Het is dus van belang een professioneel bedrijf in te zetten die deze kwaliteit kan leveren.

Het verhaal in de video moet goed in elkaar zitten. Een script is noodzakelijk voor een duidelijk, coherent, heldere en professionele educatieve video.

 

Wat verwacht jij van een educatieve bedrijfsfilm? Laat het ons weten in een reactie.

 

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Wil je direct een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

One thought on “Bedrijfsfilm laten maken voor leadgeneratie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *