B2B videomarketing tips en cijfers op een rij

Ondanks dat we het liever hebben over human to human marketing kan je doelgroep wel bestaan uit managers en directeuren die zakelijke aankopen doen. Voor Business 2 Business video marketing is het belangrijk om te weten dat ook die doelgroep steeds vaker naar online video kijkt. We hebben voor je b2b videomarketing tips op een rij gezet. Een paar cijfers uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Forbes in samenwerking met Google:

  • 75% van senior leidinggevenden bekijkt wekelijks video’s die werk gerelateerd zijn.
  • 65% van de senior managers heeft een website van een bedrijf bekeken na het zien van de video
  • 54% van deze groep deelt de video’s ook wekelijks met hun collega’s.
  • De mix van video en tekst wordt ook veel gewaardeerd door mensen in een senior positie.
  • Tekst heeft nog steeds de voorkeur, maar er wordt wel meer actie uitgevoerd als er ook een video bij staat.
  • 51% van de leidinggevenden van onder de 40 jaar heeft aangegeven na een online video te kijken een aankoop voor het bedrijf te doen.
  • 26% van de managers van 50 jaar en ouder geeft aan een aankoop voor het bedrijf te hebben gedaan na het zien van een online video.

Deze cijfers laten zien dat een video in B2B communicatie zeker tot meer merkherkenning, leads en interactie kan leiden. Tekst is natuurlijk nog steeds een belangrijk onderdeel van marketing, maar je moet wel realiseren dat tekst veel minder wordt gedeeld dan video in de zakelijke wereld. Om viral te gaan en meer zichtbaarheid te bereiken door mond tot mond reclame is een video daarom het beste middel.

Nieuwsgierig naar het hele rapport? Download hier het hele PDF Rapport van Forbes!

Waar plaats je de B2B video

Als je nu denkt dat je al je bedrijfsvideo’s op YouTube moet zetten dan heb je het mis, de online video’s worden vooral bekeken op websites die gerelateerd zijn aan het vakgebied. Natuurlijk kun je YouTube als basis gebruiken, want daar worden de B2B video’s ook bekeken. Geef daarnaast prioriteit aan het plaatsen van je film aan websites die gerelateerd zijn Ook Facebook is een goede derde keuze om je B2B video te plaatsen, vooral in combinatie met een facebook advertentiecampagne.

Als er een website is die gespecialiseerd is op de niche waarin jouw bedrijf werkzaam is en waar er ook gastblogs en video’s geplaatst kunnen worden is dat ook een goede plek om je video te laten plaatsen.

Wat zet je in een B2B videomarketing campagne

De inhoud van je video hangt af van de website waarop je jouw video plaatst. Dat wil zeggen dat bedrijfsleiders die naar een website gaan die met de niche te maken heeft vooral op zoek zijn naar video’s die iets nieuws vertellen, inzichten geven, advies van experts en presentaties.

Op YouTube zijn mensen die met hun bedrijf bezig zijn, op het moment van bezoek, vooral op zoek naar testimonials, productvideo’s en productreviews. Een unboxing video is dan ook een goede optie om op YouTube te zetten.

Coolblue maak al enige tijd gebruik van unboxing video’s in hun videomarketing campagne.


Voor een goede B2B video marketing campagne is het belangrijk om meerdere video’s te maken die op meerdere website’s geplaatst kunnen worden zodat de zichtbaarheid van je bedrijf en product/dienst zo optimaal mogelijk is.

Wil je meer weten over B2B video’s? Neem dan vooral contact met ons op.

 

Bronnen:

http://www.ingentaconnect.com/content/hsp/jbs/2014/00000003/00000002/art00005

http://images.forbes.com/forbesinsights/StudyPDFs/Video_in_the_CSuite.pdf

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *