B2B marketing: De productvideo

Voor fabrikanten en bedrijven die diensten leveren aan andere bedrijven is de productvideo een belangrijk onderdeel in de video marketing strategie. In dit artikel gaan we dieper in op het nut van een productvideo voor een fabrikant.

Product video voor de retailer

Om jouw product bij een retailer te krijgen kun je het promoten door middel van video. De retailer krijgt op die manier een goed beeld van je product. Zo kun je er de volgende elementen in uitvergroten:

• Praktisch nut product
• Werking product
• Klantbeleving product

Voordat een retailer jouw product kan verkopen moet hij overtuigende argumenten hebben om een klant over te halen om jouw product te kopen. Dit gaat uiteraard het beste als de retailer jouw product begrijpt en achter het product staat. Het nut, de prijs/kwaliteit verhouding kunnen hierbij helpen.


Productvideo Cortina Fietsen. Productie Bedrijfsbeeld

Product beleven via video
De belevingswereld van de klant wordt door steeds meer bedrijven centraal gesteld in hun public relations. Door een storytelling video over je product kun je emoties aanspreken die zowel de retailer als de uiteindelijke consument kunnen bewegen om het product te verkopen.
Emoties die helpen bij het overtuigen van de uiteindelijke consument zijn liefde, angst, trots, jaloezie en plezier. Afhankelijk van jouw product kun je in je productvideo naast de uitleg van de werking een van deze emoties oproepen om de verkoop bij de retailer te stimuleren.

Ondersteuning bij de retailer
Door de productvideo kan je de retailer ook helpen om jouw product in de spotlight te zetten. Hierdoor maak je het de retailer ook een stuk eenvoudiger om jouw product te verkopen en help je hem en jezelf met het genereren van omzet.
In bouwmarkten zie je bijvoorbeeld vaak een productvideo bij boormachines en andere apparaten die vooral het bewijs leveren dat het product ook werkt en de klus kan klaren. Dit ondersteunt zowel de retailer als jijzelf, omdat hij je product dan ook sneller verkoopt en minder moeite hoeft te doen om de werking uit te leggen.

Ook voor andere producten kun je productvideo’s maken waar de retailer gebruik van kan maken.

Uiterlijk doet ertoe
Om een product video optimaal in te zetten voor B2B video marketing is het belangrijk om de video goed in elkaar te zetten. Een goede eerste indruk is immers goud waard.
Net als een tekst kunnen goede overtuigende video’s niet 123 in elkaar geflanst worden. Je hebt een goede schrijver, producer en editor nodig om het script, productieproces en monteren in goede banen te leiden om een samenhangen logisch verhaal op film te zetten. Knippen en plakken is maar een klein onderdeel van het hele proces. Daarbij komt bij het monteren ook meer kijken dan alleen knippen en plakken, zoals ondersteunende tekst en muziek die de juiste emoties kan oproepen.

Voordelen van een productvideo voor B2B marketing:

  • Functioneert als gratis goodie voor de retailer.
  • Kan de werking van het product snel en juist laten zien.
  • Werkt overtuigender dan een brochure.
  • Ondersteund de retailer in het genereren van omzet.
  • Is ook online inzetbaar.

Lijkt een product video jou ook iets voor je B2B marketing? Laat het ons weten in een reactie.

Bronnen: http://www.jurysync.com/images/uploads/print_Emotion_Marketing.pdf

 

Wil je meer op de hoogte worden gehouden op het gebied van videocommunicatie?

Schrijf je dan hieronder in en ontvang gratis het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Wil je direct een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *