De voordelen van een animatiefilm

Een animatiefilm laten maken voor marketingdoeleinden wordt steeds populairder, onder andere door de komst van sociale media en het gemak dat het geeft om video’s te bekijken. Waar je eerst nog alleen naar YouTube kon om video’s te zien, zijn video’s nu ook niet meer weg te denken uit Facebook, Linkedin, Instagram en andere sociale media. Een animatievideo is een eenvoudige manier om interactie met je doelgroep aan te gaan.

Wat is een animatiefilm?

Een animatiefilm is een film waarbij gebruik wordt gemaakt van (digitale) afbeeldingen om een video te maken. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van acteurs, maar bijvoorbeeld van een avatar, een animatiepoppetje, om een verhaal te vertellen.

Uit onderzoek (1) blijkt dat steeds meer online marketeers gebruik maken van een animatiefilm om het merk of bedrijf online op de kaart te brengen. Als dit goed wordt uitgevoerd kan dit zorgen voor het aantrekken, verbinden en behouden van klanten.

Een animatiefilm voor de interactie

Daarnaast kun je van een animatiefilm een film maken met interactie. Dit betekent dat de film de mogelijkheden biedt om de verhaallijn of wat de kijker ziet te veranderen als de kijker dit wil. Zo is er een autoverkoper die een animatiefilm gebruikt om de kijker een ervaring van een proefrit in een auto te geven.

Een andere manier om interactie te hebben door de animatiefilm is ervoor zorgen dat de kijker het camerastandpunt tijdens het kijken kan veranderen. Als hierbij het product geïntegreerd is in de animatievideo kan ook het product vanuit meerdere standpunten bekeken worden.

De voordelen van een animatiefilm

Het laten maken van een animatiefilm heeft meerdere voordelen, namelijk:

  • Geen acteurs
  • Geen locatiekosten
  • Geen licht
  • Geen geluid
  • Geen gecombineerde schema’s
  • Veel ruimte voor out-of-the-box scripts

Voor het maken van een animatiefilm heb je eigenlijk alleen iemand nodig die animatie kan maken, een voice-over of stemacteur en iemand die de video monteert. Je hebt geen extra kosten voor het inhuren van acteurs, het huren van een ruimte waarin de reclame gefilmd wordt.

Daarnaast zijn er minder mensen bezig met de productie waardoor dit allemaal sneller kan gaan, omdat er geen puzzel opgelost moet worden om in ieders agenda tijd te vinden voor de data waarop opnames gemaakt worden. Hierdoor kan een animatiefilm veel sneller gemaakt worden, dan een film waarin gebruik wordt gemaakt van acteurs.

Tevens ben je niet gelimiteerd door wat een mens kan. Als jij met iets naar de maan wilt, dan kan dat met een animatiefilm. Out-of-the-box scripts kunnen uitgevoerd worden.

De nadelen van een animatiefilm

Ondanks deze geweldige voordelen heeft een animatiefilm ook nadelen. Doordat er geen ‘echte’ mensen in de video voorkomen kan het bedrijf als nep of gemaakt worden ervaren.

Als je juist een animatie maakt waarin je een proces wilt laten zien of een ervaring van het product, zonder dat hierbij een animatiepresentator is valt dit nadeel helemaal weg.

Wil je meer weten over het laten maken van een animatiefilm voor je bedrijf of organisatie? Neem dan vooral contact met ons op.

Bronnen:www.ieeexplore.ieee.org/document/4438986/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *