5 redenen om videocommunicatie in te zetten

5_redenen_om_videocommunicatie_in_te_zetten

Uit onderzoek (in opdracht van Cisco) is gebleken dat in 2015 iedere seconde, één miljoen minuten (674 dagen), aan online video’s worden bekeken. Dit is een verviervoudiging ten opzichte van 2010.  Ook in de zakelijke markt zal online video steeds meer worden ingezet. Een reden te meer om stil te staan bij het feit waarom video zo populair is.

Betere communicatie met beeld en geluid

Tekst kan op diverse manieren worden geïnterpreteerd. De meeste mensen zijn visueel ingesteld, daarom komt de boodschap met video veel beter over en blijft beter hangen.

Meer bezoekers naar website

Het gebruik van video op je website zorgt voor een hogere ranking en betere vindbaarheid in  Google.  Youtube is de grootste videozoekmachine en uw video’s plaatsen op Youtube zal leiden tot traffic naar je site. Het gemiddelde verblijf op een website is vele malen hoger dan wanneer er geen video’s worden gebruikt. Uiteraard dienen  hiervoor wel de juiste titels, tags en omschrijvingen te worden gebruikt.

Eenvoudig delen via sociaal media

Het verspreiden van video via sociale media is heel eenvoudig. Via Facebook, Linkedin en bijvoorbeeld Whatsapp kunnen video’s eenvoudig worden gedeeld met andere mensen

Content is king!

Video is een middel om je communicatiedoelstelling te bereiken. Daarom is de inhoud van groot belang. Video’s met een goede inhoud worden beter bekeken en worden vaker doorgestuurd dan video’s waar de aandacht voor de content minder is.

Modern middel

Bedrijven en instellingen die video gebruiken handelen in de tijdsgeest van nu.  Wanneer je als organisatie bewust bezig bent met vernieuwing , kan video niet ontbreken in je communicatie.

Meer informatie?

Wil je je aanmelden voor de nieuwsbrief met waardevolle tips over videocommunicatie?
Schrijf je dan hier onder in en ontvang  gratis  het onderzoeksrapport van Invodo over het stijgen van online verkopen bij het gebruik van video.

Meer informatie over het strategisch inzetten van video? Neem dan contact met ons op.

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *