3H model: Hero, HUB en Hygiëne video’s voor de beste marketing

3hmodel

Video speelt een belangrijke rol in de marketingmix. Je kunt bijna niet meer je telefoon bekijken of je laptop aanzetten zonder een video voorbij te zien komen. Of het nu op social media is of zelfs gewoon een reclame midden in een nieuwsartikel dat je aan het lezen bent. Ook voor jouw bedrijf of organisatie kan video op die manier gebruikt worden in de marketing.

Maar wat is je doel met de video en welke mensen wil je bereiken? Om je marketing doelen te behalen is het belangrijk om gebruik te maken van meerdere video’s. Daar zijn meerdere modellen voor, zoals het 3H model. In dit model maak je een video voor Hero-content, HUB-content en Hygiëne-content.

Video Hero content

De Hero video heeft als doel om zoveel mogelijk bereik te genereren. Als deze video viral gaat heeft het zijn absolute doel bereikt. Hiermee vergroot je de naamsbekendheid van je merk of product en daarmee kun je de nieuwsgierigheid van toekomstige klanten opwekken.

Een video met een grote kans om viral te gaan kenmerkt zich door een sterke boodschap die emotie oproept. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een nuttige video die emotie oproept en wellicht een beetje humor bevat sneller gedeeld wordt dan video’s waarbij er minder emotie wordt opgeroepen.

Dit is ook vaak het type video waar het grootste budget in wordt gestoken. Deze video’s krijgen ook vaak een plaats in televisiecommercials en als reclame voor een YouTube video.

HUB video content

Hub content is content die regelmatig terugkomt om een consistent beeld van je bedrijf neer te zetten en om klantloyaliteit op te bouwen en zelfs te meten. Mensen kunnen immers gaan rekenen op deze video’s en er tijd voor vrij maken om ze te bekijken.

Deze content kan bestaan uit bedrijfsjournaals of vlogs. Of zelfs een mini-soapserie 😊

Omdat deze video’s regelmatig terugkomen worden deze video’s met een low-budget gemaakt. Vloggen en bedrijfsjournaals zijn daarom favoriete vormen voor deze hub video. Deze video’s staan bijvoorbeeld op je website en worden regelmatig geplaatst op de social media, zoals op Facebook of op YouTube.

Hygiëne video content

Deze video’s zijn juist de puntjes op de i. Klanten zijn nieuwsgierig en weten waar jij voor staat, maar kun je ze ook echt helpen? Waar gaan klanten heen als ze een hulpvraag hebben? Op die plaats moet jij een video hebben met het antwoord.

Een instructievideo of unpacking video hoort bij de hygiëne video. Ook Q&A video’s (vraag en antwoord video’s) passen bij de hygiëne video.

Deze video’s plaats je bijvoorbeeld op YouTube en in een blog waardoor de video ook zichtbaar is voor de mensen die zoeken via Google.

Omdat deze nuttige video weer klanten over de streep kan trekken wordt hier op de 2e plaats vaak meer in geïnvesteerd dan in de HUB video.

Wil je meer weten over hoe het H3 model voor jouw bedrijf gebruikt kan worden? Neem dan vooral contact met ons op.

Bronnen:

https://hooklineandclincher.in/explained-hero-hub-hygiene-content-strategy-with-examples-5c480a29d8c1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *