201,4 miljard video’s online!

Uit een onderzoek uitgevoerd door comScore Video Metrix service bleek het volgende: In oktober 2011 werden 201,4 miljard video’s online bekeken. Deze video’s bereikten 1,2 miljard unieke kijkers van 15 jaar en ouder.  Gigantische aantallen!

Google sites waaronder Youtube zijn verantwoordelijk voor de grootste aantallen. 43,8% van alle video’s wereldwijd bekeken via een de Google sites. Uit een analyse vermeld bij hetzelfde onderzoek is gebleken dat kijkers in Canada en de VS het hoogste aantal video’s per kijker werd gemeten. In oktober werden gemiddeld  303 video’s respectievelijk 286 video’s per kijker gemeten.  In Duitsland  werden per kijker in een maand gemiddeld 250 video’s bekeken. Dat zijn dus gemiddeld 8 per dag!

Dan Piech van comScore, zegt hierover “de wereldwijde breedband connectiviteit blijft stijgen. Online video kijken is uitgegroeid tot een volledig geïntegreerd onderdeel van de digitale content ervaring. “

90% van de internetgebruikers bekijkt video. Dat zijn aanzienlijke getallen. Cijfers over Nederland heb ik nog niet zo kunnen vinden. Maar mischien krijg ik tips en die ga ik natuurlijk direct plaatsen. Het gebruik van video zal de komende jaren als maar stijgen. Een goede reden om goed na te denken hoe jij videomarketing gaat toepassen!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *